ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη ψευτογιατρού: Ξεκινάει σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Dr Kontos

Δίκη ψευτογιατρού: Ξεκινάει σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Dr Kontos
Την περασμένη εβδομάδα, έξω από τη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν θύματα και συγγενείς θυμάτων του Dr Kontos.

Σήμερα συνεχίζεται η δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.


Με καταθέσεις θυμάτων και συγγενών θυμάτων του Dr Kontos, αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη συνεδρίαση της δίκης του «ψευτογιατρού», οποίος ανάλογα με την περίσταση εμφανιζόταν στα θύματά του ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA, αλλά και βοτανολόγος.
Υπενθυμίζεται, ότι με το σχετικό βούλευμα ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Με το ίδιο βούλευμα κάθονται στο εδώλιο στο πλευρό του «Dr Kontos» ακόμα 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του.

Στην πρώτη συνεδρίαση της δίκης, ο βασικός κατηγορούμενος δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ υποβλήθηκαν αιτήματα για αλλαγή δικαστικής αίθουσας, καθώς η συγκεκριμένη δεν μπορεί να χωρέσει όλους τους παράγοντες της δίκης. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που υποβλήθηκαν φαίνεται πως δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μεγαλύτερη αίθουσα και το δικαστήριο ανακοίνωσε τις επόμενες δικασίμους στην ίδια μικρής χωρητικότητας αίθουσα.

Την περασμένη εβδομάδα, έξω από τη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν θύματα και συγγενείς θυμάτων του Dr Kontos, που εξαπατούσε ασθενείς προτείνοντας μαντζούνια αντί κανονικών ιατρικών θεραπειών. «Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα» δήλωσε έξω από το δικαστήριο ένα από τα θύματα της δράσης του ψευτογιατρού. «Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς» ανέφερε ο γιος ενός από τα θύματα του Dr Kontos.

Για εμπιστοσύνη των οικογενειών των θυμάτων στην Δικαιοσύνη έκανε λόγο ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής. « Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση». Τέλος, οδικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Χριστούγεννα 2021: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές

GNTM 4: Η αποχώρηση που «λύγισε» τη σκληρή Κυβέλη - Αυτός ο παίκτης έφυγε από το παιχνίδι (22/11)