ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Ψευτογιατρός»: Χωρίς κίνδυνο αποφυλάκισης συνεχίζεται η δίκη - Το «ξέπλυμα» και η υπόθεση Κοντομηνά

«Ψευτογιατρός»: Χωρίς κίνδυνο αποφυλάκισης συνεχίζεται η δίκη - Το «ξέπλυμα» και η υπόθεση Κοντομηνά
Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο σήμερα.
INTIME

Με την κατάθεση των γονιών μιας 35χρονης καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή της ακολουθώντας τις θεραπείες με τα «μαντζούνια» του «ψευτογιατρού» συνεχίζεται η δίκη του 48χρονου Dr Kontos στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο σήμερα, προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των γονιών του θύματός του, καθώς σε προηγούμενη συνεδρίαση, η μητέρα της 35χρονης του είχε «επιτεθεί». «Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι» είχε φωνάξει η μητέρα της 35χρονης και επιχείρησε να τον λιντσάρει. «Ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου» είπε απευθυνόμενη στον Dr Kontos, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

«Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια που έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα… Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο Θεό. Αυτό το σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες» είπε λίγη ώρα αργότερα με λυγμούς στους δημοσιογράφους.

Η δεύτερη προφυλάκιση

Στο μεταξύ, τον κίνδυνο αποφυλάκισης του «ψευτογιατρού», ο οποίος επρόκειτο να δει την έξοδο από τη φυλακή στις 16 Δεκεμβρίου, ανέτρεψε η χθεσινή απόφαση του ανακριτή, ο οποίος επέβαλλε νέα προφυλάκιση στον κατηγορούμενο για δεύτερη δικογραφία που αφορά σε νομιμοποίηση εσόδων από από εγκληματική δραστηριότητα. Υπενθυμίζεται, ότι επρόκειτο να αποφυλακιστεί την ερχόμενη Πέμπτη εφόσον το Δικαστήριο δεν είχε εκδώσει απόφαση σχετικά με την καταδίκη του ή μη, αλλά μετά την δεύτερη προφυλάκιση που του επιβλήθηκε, η προσωρινή του κράτηση παρατάθηκε για τουλάχιστον 6 μήνες, ενώ το ανώτατο συνολικό όριο παραμονής στη φυλακή χωρίς έκδοση δικαστικής απόφασης είναι οι 30 μήνες.

Ο «μαϊμού γιατρός» απολογήθηκε για το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, καθώς σύμφωνα με το βούλευμα που τον παρέπεμψε σε δίκη για την πρώτη δικογραφία, κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, ενώ το συνολικό ποσό για οποίο κατηγορείται αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό, υπάρχουν και τα 9,5 εκατομμύρια που φέρεται να απέσπασε από τον πρώην πρόεδρο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος μάλιστα είχε υποβάλλει μήνυση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικόγραφο αναφερόταν ότι ο «ψευτογιατρός» εμφανιζόταν ως «κύριος Νικολάου», Ελληνοαμερικανός απόφοιτος του ΜΙΤ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA και άνθρωπος που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. «Είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο, που αφορούσε σε έναν καινούριο τύπο κεραίας τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας, που παράγεται με απόλυτη μυστικότητα για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αξιοποιείτο μέχρι τότε μόνο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις» περιγραφόταν στην μήνυση του κ. Κοντομηνά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οργή από τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο - Στον «αέρα» οι Ράδιο Αρβύλα

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Δείτε την ημερομηνία

Πιερία: Προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 για την αρπαγή του γυμνασιάρχη