ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση εμπλοκής δικαστή με ναρκωτικά: Ποιον επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο για αντικαταστάτη

Υπόθεση εμπλοκής δικαστή με ναρκωτικά: Ποιον επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο για αντικαταστάτη
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Στην αντικατάσταση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Ευστράτιου προχώρησε το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο επέλεξε τη σύμβουλο Επικρατείας κυρία Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Η θέση είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση που είχε υποβάλλει τον περασμένο Δεκέμβρη ο μέχρι τότε αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ευστρατίου, ο οποίος βρέθηκε εκτός δικαστικού σώματος μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα, σε βάρος του πρώην δικαστικού λειτουργού ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα ποινική δίωξη για τα αδικήματα της προμήθειας και κατοχής ποσότητας ναρκωτικών προς ιδία αποκλειστικά χρήση και διανομή εξ ιδίας ποσότητας ναρκωτικών χωρίς κέρδος.

Ο κ. Ευστράτιου οδηγήθηκε στην υποβολή της παραίτησής του ήδη από την επόμενη ημέρα της σύλληψής του, καθώς -όπως ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει- ήθελε να προστατέψει το κύρος του δικαστηρίου.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με την ανάμειξή του στην υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας.

Η αρχή της ιστορίας τοποθετείται σε ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε η αστυνομία για δύο νεαρά άτομα που κινούνταν ύποπτα σε περιοχή των νοτίων προαστίων την περασμένη Πέμπτη. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Αρχές και πραγματοποιήθηκε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ. Στην κατοχή των νεαρών βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, ενώ μόλις ρωτήθηκαν από πού τα προμηθεύτηκαν, εκείνοι απάντησαν ότι τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας. Μάλιστα, εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι περίμεναν και έναν τρίτο φίλο τους, ο οποίος βρισκόταν ακόμη εντός της οικίας του ενοίκου, που τους προμήθευσε τα ναρκωτικά.

Μόλις κλήθηκαν να υποδείξουν τον ένοικο, οι Αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με μια τεράστια έκπληξη, καθώς επρόκειτο για τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που στο παρελθόν υπήρξε και διεκδικητής του προεδρικού «θώκου» του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστής και ο τρίτος της παρέας, παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς ότι έκαναν έκαναν χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στο διαμέρισμα του, ενώ μόλις πραγματοποιήθηκε έλεγχος βρέθηκαν υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας σε ένα βαζάκι.

Η υπόθεση διαχωρίστηκε δικαστικά για τους νεαρούς που θα οδηγηθούν στο δικαστήριο σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ παραπέμφθηκε στο Εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας, που απορρέει από την επαγγελματική του ιδιότητα.

Την επόμενη ημέρα και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κ. Ευστρατίου φέρεται να επικαλέστηκε λόγους υγείας, προκειμένου να μην ανέβει στην έδρα, ενώ το το απόγευμα υπέβαλλε την παραίτησή του.

Σημειώνεται, ότι ο δικαστικός λειτουργός εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά τα δικαστήρια αύριο και την Παρασκευή (28/1) σε Αττική και Κρήτη με απόφαση Τσιάρα