ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση αναστολής της ποινής που είχε υποβάλει ο πυρηνάρχης της ΧΑ Α. Πανταζής

Δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη της Χρυσής Αυγής
INTIME

Ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα την απόρριψη της αίτησης επειδή δεν συντρέχουν οι λόγοι.

Ο καταδικασθείς ως μέλος της Χρυσής Αυγής για τις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, Α. Πανταζής, επικαλέστηκε λόγους υγείας τόσο του ίδιου, όσο και των δύο του ανήλικων παιδιών, ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η νυν σύζυγός του.

«Υπάρχει ζήτημα μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το ευρωπαϊκό δικαστήριο» υποστήριξε ο συνήγορος του Δημήτρης Γκαβέλας, σημειώνοντας ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ’ όρων απόλυση πριν καν ξεκινήσει το εφετείο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του με αγωγή, ενώ τα ζητήματα της οικογένειας του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών». Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης της εταιρίας στην οποία εργάζεται ο καταδικασθείς. «Η οικογένεια του έχει ως μόνη πηγή εσόδων τον ίδιο. Έχουν οικονομικά προβλήματα. Ούτε η πρώην ούτε η νυν σύζυγος εργάζεται» ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Λαγός: Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αναστολής της ποινής του