ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Λιγνάδη: Συνεχίζεται η εξέταση του 1ου μάρτυρα - Η γνωριμία με τον 27χρονο και το επίμαχο βράδυ

Δίκη Λιγνάδη: Συνεχίζεται η εξέταση του 1ου μάρτυρα - Η γνωριμία με τον 27χρονο και το επίμαχο βράδυ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης
INTIME NEWS

Με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα θα συνεχιστεί και σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για  τους βιασμούς τεσσάρων ανήλικων και ενήλικων ανδρών.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο 27χρονος Αιγύπτιος που έχει καταγγείλει το βιασμό του από τον σκηνοθέτη όταν βρισκόταν σε ηλικία 15 ετών, θα κληθεί μεταξύ άλλων να απαντήσει στις ερωτήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Από την πορεία της ανάκρισης και τα απολογητικά υπομνήματα του σκηνοθέτη, αναμένεται ο μάρτυρας να ερωτηθεί για την αλλαγή στις ημερομηνίες των συμβάντων κατά τις καταθέσεις που έδωσε, πράξη όμως, που από τους δικαστές του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα του ηθοποιού αιτιολογήθηκε πλήρως από το μεγάλο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τις πράξεις.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο 27χρονος αναφέρθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης που ένιωθε ότι είχε με τον κατηγορούμενο καθώς τον θεωρούσε μέντορά του. «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε ένας άνθρωπος να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδί… Δε σκέφτηκα ότι θα με βιάσει. Ένα όχι είναι όχι. Με εκμεταλλεύτηκε, μου δώσε το μικρό ψαράκι για να με τραβήξει έξω, εκμεταλλεύτηκε την αθωότητά μου. Δεν είχα εμπειρίες από τίποτα και προφανώς αυτό το είδε και ήμουν το κατάλληλο θύμα. Εγώ ήμουν σαφής με τον κατηγορούμενο, του είχα πει ότι δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Το μόνο πράγμα που είχα με τον κατηγορούμενο ήταν ότι θα με βοηθούσε επαγγελματικά» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Μάλιστα, απαντώντας στο γιατί προέβη στην καταγγελία τόσα χρόνια αργότερα, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε: «Μου πήρε πολλά χρόνια να το διαχειριστώ μόνος αυτό το πράγμα. Επηρέασε τη φύση μου, άρχισα να νιώθω ενοχή, ότι εγώ έκανα κάτι λάθος».

Αναφερόμενος στη νύχτα του καταγγελλόμενου βιασμού του, περιέγραψε: «Μπήκα στο σαλόνι, μου πρόσφερε κάτι να φάω και μου είπε ότι «ήρθε η ώρα να δούμε τι θα κάνουμε πως θα προχωρήσουμε και πότε θα πάμε στον Ρουβά». Ήπια το πότο έκανα και το τσιγάρο. Αυτή τη φορά όμως ήταν πολύ πιο διαφορετικό από άλλες φορές. Ένιωθα σαν ταχυπαλμίες, ότι δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου. Ο κατηγορούμενος γδύθηκε τελείως εγώ εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε χέρι ούτε πόδι. Πήρε το κεφάλι, μου άνοιξε το στόμα μου και με βίασε. Ήθελα να γυρίσω από την άλλη αλλά δεν μπορούσα. Ήθελα να μιλήσω αλλά δεν μπορούσα. Έχασα τις αισθήσεις μου μετά από αυτό» ανέφερε και περιέγραψε πως ένιωσε φοβισμένος και δεν ήξερε με ποιό τρόπο να αντιδράσει.

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Λιγνάδη προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε τη διαδικασία χωρίς να έχει συγγενείς στο πλευρό του, αφού ο αδελφός του θα καταθέσει ως μάρτυρας και δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Λιγνάδη: Η αναλυτική περιγραφή του πρώτου μάρτυρα - «Ήμουν το κατάλληλο θύμα»