ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Η φράση που διέκοψε τη συνεδρίαση – Τι είπαν οι δικηγόροι

Δίκη Φιλιππίδη: Η φράση που διέκοψε τη συνεδρίαση – Τι είπαν οι δικηγόροι
Δίκη Φιλιππίδη: Το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών δύο εκ των θυμάτων του ηθοποιού προκάλεσε ένταση ανάμεσα στους δικηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής

Δίκη Φιλιππίδη: Το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών δύο εκ των θυμάτων του ηθοποιού προκάλεσε ένταση ανάμεσα στους δικηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής

Σε διακοπή οδηγήθηκε το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του ηθοποιού, Κικής Μπακιρτζίδου, που αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση δυο εκ των τριών θυμάτων κεκλεισμένων των θυρών.

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η κυρία Μπακιρτζίδου προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση για δύο από τα θύματα

Η δίκη ξεκίνησε με αίτημα κατάθεσης κεκλεισμένων των θυρών που υπέβαλαν οι δικηγόροι των δύο εκ των τριών θυμάτων του Πέτρου Φιλιππίδη

Ειδικότερα, η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ζήτησε η κατάθεση της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της».

Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε η και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο.

Στα δικαστήρια ο Πέτρος Φιλιππίδης - Τον «φυγάδευσαν» από το κυλικείο

Νωρίτερα ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις κάμερες, καθώς οι αστυνομικοί τον «πέρασαν» από το κυλικείο.

Σημειώνεται ότι στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται η σύζυγος και ο γιος του γνωστού ηθοποιού.

Ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, προκειμένου να μπορέσει να εμφανιστεί ο κατηγορούμενος ηθοποιός, που αντιμετωπίζει -πάντα κατά τον δικηγόρο του- προβλήματα υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Φιλιππίδη: Κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών ζητούν δύο από τα τρία θύματα

Δίκη Φιλιππίδη: Τι θα καταθέσει η πρώτη γυναίκα που τον καταγγέλλει για βιασμό

Δίκη Φιλιππίδη: Τι προβλέπεται για την κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία

Σχετικές ειδήσεις