ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πισπιρίγκου: Στη ΓΑΔΑ οι δικηγόροι με την οικογένειά της - «Η κεταμίνη ήταν στη διάθεση των γιατρών»

Πισπιρίγκου: Στη ΓΑΔΑ οι δικηγόροι με την οικογένειά της - «Η κεταμίνη ήταν στη διάθεση των γιατρών»
Νίκος Χριστοφάκης

Πάτρα: Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) μετέβησαν, το μεσημέρι της Κυριακής, η αδερφή και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα και Ελένη, αντίστοιχα συνοδεία των δικηγόρων της κατηγορουμένης.

Φωνογραφίες - Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Οι δύο γυναίκες μαζί τους δικηγόρους της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνο Ζάρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο έφτασαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να επισκεφτούν την 33χρονη μια μέρα πριν την κατάθεσή της στον ανακριτή.

Ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος που εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι η θέση της από την αρχή, δεν υπήρξε στιγμή που να έχει αλλάξει την αρχική της θέση. Είναι αυτό ακριβώς, η απόλυτη άρνηση της κατηγορίας. Έχουμε εστιάσει στα δεδομένα που έχουν έρθει από το νοσοκομείο, μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή της η μικρή. Έχουμε εστιάσει και έχουμε εντοπίσει όλες τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που έγιναν από τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία της».

Δείτε την gallery:

Και πρόσθεσε: «Η ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται.

Δείτε τo βίντεο:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ότι είναι αθώα είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας».

Ο Κωνσταντίνος Ζάρδας που επίσης εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Βλέπω μια δικογραφία η οποία έχει πάρα πολλά κενά, δεν θα είχε μεγάλη επιτυχία να ευδοκιμήσει εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί».

Δείτε το βίντεο:

Γιατί παραιτήθηκαν Λύτρας και Ιωάννου

Πρώτος παραιτήθηκε ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είχε και μια τηλεφωνική συνομιλία με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά την οποία της ανακοίνωσε την απόφασή του. Στη συνομιλία τους, εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. "Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;", φέρεται να είπε ο κ. Λύτρας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να μην απαντά.

Ο δικηγόρος τότε της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση. Ο κ. Λύτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: "Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού".

Λίγες ώρες αφότου ο Απόστολος Λύτρας ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, έγινε γνωστό πως ούτε ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου θα αναλάβει τελικά να εκπροσωπήσει την 33χρονη. Ο ίδιος δήλωσε ότι η οικογένεια της κατηγορούμενης τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, με ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου διευκρινίστηκε πως κατόπιν συζήτησης του συνηγόρου με την Ρούλα Πισπιρίγκου, αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει την υπεράσπισή της.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει αν δεν ομολογήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου; Ο Γιώργος Καλλιακμάνης εξηγεί στο Newsbomb.gr