ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο Ρουμάνος - Έρευνα για ευθύνες δασκάλων

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο Ρουμάνος - Έρευνα για ευθύνες δασκάλων
Pixabay

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 47χρονος Ρουμάνος ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε βάναυσα τη 10χρονη κόρη του, στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του για τα κακουργήματα της έκθεσης ανηλίκου και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Μετά την ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών για την καταγγελία σε βάρος του 47χρονου οι Αρχές κινήθηκαν με γοργούς ρυθμούς ασκώντας ποινική δίωξη σε βάρος του και μεριμνώντας, παράλληλα, για να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς η διαδικασία αφαίρεσης της επιμέλειας του παιδιού το οποίο νοσηλεύεται και δέχεται τις φροντίδες των γιατρών.

Πλέον, ο εισαγγελέας μελετά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δασκάλων του σχολείου που πήγαινε το κοριτσάκι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος του και εγκαύματα στα χέρια του. Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

Νέα Σμύρνη: Ο πατέρας έκαιγε τα χέρια της κόρης του - «Ευθύνες σε όσους σιωπούσαν»

Το δράμα του παιδιού ήταν παρατεταμένο, ωστόσο, φαίνεται ότι ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν ενδιαφερθεί γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πρόσωπο που είχε γνώση της κακοποίησης, το οποίο επισκέφτηκε το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η μητέρα έχει εγκαταλείψει τη 10χρονη κόρη της και έκτοτε το παιδί ζούσε με το σύζυγό της. Το κορίτσι διαβιούσε στο ίδιο σπίτι με τον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να ικανοποιούσε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις στην ανήλικη, ενώ φέρεται να την τιμωρούσε με ξυλοδαρμό και με κάψιμο των χεριών στο «μάτι» της ηλεκτρικής κουζίνας, οπότε η 10χρονη αντιστέκονταν. Ο άνδρας αυτός με καταγωγή από τη Ρουμανία, ο οποίος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν, έχει συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε, ενώ το παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παίδων» μέχρι να βρεθεί κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Αν και ο πατέρας αρνείται τη σεξουαλική κακοποίηση και αποδέχεται μόνο ότι χτύπαγε τη μικρή, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε την κόλαση που έχει περάσει το 10χρονο κορίτσι. Μάλιστα, μόλις είναι ψυχολογικά έτοιμη, θα δώσει κατάθεση και στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, παρουσία εξειδικευμένων παιδοψυχολόγων.