ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Eπεισοδιακή δίκη Κορκονέα στη Λαμία - Αναβλήθηκε επ’ αόριστον

Eπεισοδιακή δίκη Κορκονέα στη Λαμία - Αναβλήθηκε επ’ αόριστον
H έδρα αποφάσισε ότι η εκδίκασή της αναβάλλεται αορίστως και τη νέα ημερομηνία θα προσδιορίσει η Εισαγγελία Εφετών
INTIME

Η έδρα αποφάσισε ότι η εκδίκασή της αναβάλλεται αορίστως

Με εντάσεις ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του καταδικασμένου για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr με την έναρξη της διαδικασίας ο Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε πραξικόπημα τη μη κλήτευση της Πολιτικής Αγωγής, ενώ υπέβαλε αίτημα αναβολής και κλήτευση μαρτύρων, καταθέτοντας και την παρέμβαση της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου.

Επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε πως ενημερώθηκαν τυχαία για την δίκη και αργότερα έμαθαν πως η μη κλήτευσή τους δεν ήταν εκ παραδρομής, αλλά υπήρχε εντολή Εισαγγελέα να μην γίνει.

Από την πλευρά του Εισαγγελέα της έδρας, τέθηκε αίτημα διακοπής.

Τελικά η έδρα αποφάσισε ότι η εκδίκασή της αναβάλλεται αορίστως και τη νέα ημερομηνία θα προσδιορίσει η Εισαγγελία Εφετών.

Κωνσταντοπούλου: Δίκη για αποφυλάκιση Κορκονέα χωρίς κλήση της πλευράς Γρηγορόπουλου

Νωρίτερα η δικηγόρος της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε καταγγείλει πως η δίκη έχει προσδιορισθεί για σήμερα, 11 Μαΐου, χωρίς να κλητευθούν ούτε η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου ούτε οι πληρεξούσιοι και αντίκλητοι δικηγόροι.

«Και όταν αναζητήσαμε πληροφορίες και εξηγήσεις χθες και σήμερα, πληροφορηθήκαμε από το αρμόδιο Τμήμα της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας ότι η παράλειψη κλήτευσής μας δεν οφείλεται σε παραδρομή ή σφάλμα, αλλά σε εντολή που δόθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μπαντουδάκη, να μην κλητευθεί η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, δηλαδή η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου» τονίζει έπειτα η κα Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, «Πρόκειται για πρωτοφανή, ακραία αντιδικονομική ενέργεια, η οποία καταστρατηγεί τις αρχές του κράτους δικαίου, της δίκαιης δίκης, της ισότητας των όπλων, της διαφάνειας και δημοσιότητας στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, παραβιάζει κατάφωρα αυτή την ίδια την αρχή της αμεροληψίας και υπονομεύει την θεμελιώδη αρχή της ουσιαστικής αναζήτησης της αλήθειας. Πρόκειται, επιπλέον, για ενέργεια που κατατείνει στην κατάργηση της μητέρας και της αδελφής του Αλέξανδρου από διαδίκους στη δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού και στην εξοικονόμηση αντιδικονομικών πλεονεκτημάτων στον καταδικασθέντα».