ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας για 4η συνεδρίαση

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας για 4η συνεδρίαση
Η νεαρή γυναίκα δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση του προφυλακισμένου ηθοποιού
Intime

Η δίκη εξελίσσεται με εξαντλητικούς ρυθμούς, εντάσεις και συχνές διακοπές

Στη 10η συνεδρίαση του φτάνει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη και η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στην κατάθεση της δεύτερης μάρτυρος.

Πρόκειται για την γυναίκα που έχει καταγγείλει για απόπειρα βιασμού τον Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο «Μουσούρη» το 2010, η οποία θα συνεχίσει σήμερα να δέχεται ερωτήσεις από τους δικηγόρους υπεράσπισης του ηθοποιού.

Η δίκη εξελίσσεται με εξαντλητικούς ρυθμούς, εντάσεις και συχνές διακοπές, ενώ και στην προηγούμενη συνεδρίαση οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές, όταν ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ξεκίνησε να κάνει ερωτήσεις στη μάρτυρα.

Η νεαρή γυναίκα δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση του προφυλακισμένου ηθοποιού με το δικαστήριο να προχωρά σε διακοπή της διαδικασίας όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει πώς θα αντιδρούσε εάν μία γυναίκα είχε καταγγείλει τον αδελφό της για απόπειρα βιασμού μετά από τόσα χρόνια.
Όταν η έδρα επανήλθε η νεαρή γυναίκα ρωτήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο μια γυναίκα που έλεγε ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση και το θυμόταν όταν της το υπενθύμιζε κάποιος φίλος. «Δε θα σας απαντήσω».

Μ. Δημητρακόπουλος: Μας είπατε ότι δεν ξεχνιέται αυτό το βίωμα.

Μάρτυρας: Εγώ μίλησα για τον εαυτό μου. Δε μπορώ να απαντήσω για άλλους.

Μ. Δημητρακόπουλος: Πάντως δεν τον ξεχνάει;

Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά δε θα ξεχνούσα.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ποτέ συνέβη η απόπειρα βιασμού κατά τη δικιά σας άποψη;

Μάρτυρας: Την ημέρα ακριβώς δεν μπορώ να σας την πω. Το τοποθετώ όμως περί τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου του 2010.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ποσά χρόνια πέρασαν για να κάνετε την καταγγελία;

Μάρτυρας: 11.

Η ίδια κατέθεσε πως αν και αφορμή για να καταγγείλει τον κατηγορούμενο στάθηκε η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου η ίδια είχε μιλήσει στα χρόνια που προηγήθηκαν σε φίλους αλλά και στο σύζυγο της στον οποίο, μάλιστα, είχε αποκαλύψει και το όνομα του ανθρώπου που, όπως υποστηρίζει, της επιτέθηκε. «Στο σύζυγο μου είχα μιλήσει με όνομα, σε φίλους σε κάποιους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και αλλά περιστατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, με την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου άρχισε να σκέφτεται τη δική της υπόθεση, αλλά με τις αποκαλύψεις των Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου πήρε την απόφαση να καταγγείλει την δίκη της ιστορία.

Μ. Δημητρακόπουλος: Όλοι μετά τη Μπεκατώρου ε;

Μάρτυρας: Για μένα η Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου ήταν

Μ. Δημητρακόπουλος: Μιλήσατε με αυτές;

Μάρτυρας: Όχι, δεν τις γνώριζα.

Μ. Δημητρακόπουλος: απλώς πληροφορηθήκατε τις καταγγελίες; Τον κατήγγειλαν για βιασμό;

Μάρτυρας: Όχι. Αλλά τον κατήγγειλαν για παραβατική, κακοποιητική, σεξουαλικά συμπεριφορά και εκδικητική.

Το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης συνεδρίασης αναλώθηκε σε δικονομικά ζητήματα, τα οποία αφορούσαν στην μη κατάθεση παραβόλου της τρίτης καταγγέλλουσας, με την υπεράσπιση να ζητεί την αποβολή της παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας και τους τελευταίους να κάνουν λόγο για «αντιδεοντολογική δικηγορική συμπεριφορά». «Εμείς δεν κάνουμε guest star εμφάνιση στα ποινικά δικαστήρια, εμείς έχουμε γράψει νομολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση η οποία αντέδρασε στην προσπάθεια της προέδρου να πέσουν οι τόνοι. «Θα ζητήσω να έρθει επιθεωρητής να παρακολουθεί τη δίκη έτσι όπως συντονίζεστε!» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος με την πρόεδρο να απαντά: «Να ζητήσετε ό, τι θέλετε!»

Η ένταση χτύπησε κόκκινο ξανά όταν η υπεράσπιση του ηθοποιού αντέδρασε στην απόρριψη της ένστασης της και η πρόεδρος τους υπενθύμισε ότι σε περίπτωση που διαφωνούν μπορούν να κάνουν έφεση και αίτηση αναίρεσης. «Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος ενώ η κυρία Πακιρτζίδου πρόσθεσε: «Είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος». Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων