ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλείται για εξηγήσεις ο σκηνοθέτης του «Σασμού» - Που βρίσκεται η υπόθεση για καταγγελία βιασμού

Καλείται για εξηγήσεις ο σκηνοθέτης του «Σασμού» - Που βρίσκεται η υπόθεση
Ο Κώστας Κωστόπουλος
Facebook

Ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής επιτυχίας «Σασμός», Κώστας Κωστόπουλος, βρίσκεται στον προθάλαμο του εισαγγελέα.

Στον προθάλαμο του εισαγγελέα βρίσκεται ο γνωστός σκηνοθέτης μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών Κώστας Κωστόπουλος, ο οποίος έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που άνοιξε σε βάρος του για το αδίκημα του βιασμού.

Ο 57χρονος σκηνοθέτης μπήκε στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου σε βάρος του για βιασμό προ 12ετίας. Άμεσα άνοιξε εισαγγελική έρευνα η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Απόστολο Ανδρέου, ο οποίος έχει δώσει τη σχετική παραγγελία για τη λήψη καταθέσεων στην αστυνομία.

Τον κύκλο της έρευνας ανοίγει με την κατάθεση της η 33χρονη ηθοποιός που καταγγέλλει τον 57χρονο, ο οποίος έχει βάλει τη σκηνοθετική του υπογραφή σε μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης. Μετά τη δίκη της κατάθεση και όσων μαρτύρων προτείνει, ο σκηνοθέτης θα δώσει εγγραφές εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται από την ηθοποιό.

Μετά τη δημοσιοποίηση της μήνυσης, ο γνωστός σκηνοθέτης παραιτήθηκε από την επιτυχημένη σειρά «Σασμός», προκειμένου όπως εξήγησε να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες του. Ωστόσο, σε όλους τους τόνους αρνήθηκε την κατηγορία κάνοντας λόγο για συκοφαντία και διαμήνυσε ότι θα στραφεί στη Δικαιοσύνη.

«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την "καταγγελία" της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, "φωτογραφίζοντας" συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση» ήταν η πρώτη του αντίδραση σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ενώ πλέον έχει υποβάλλει και εκείνος μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αρμόδια πηγή αναφέρει στο «Newsbomb.gr», ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν μάρτυρες που να επιβεβαιώνουν όσα καταγγέλλονται, αφού τα δύο πρόσωπα ήταν μόνα μέχρι κάποιο σημείο της βραδιάς, αλλά διενεργείται έρευνα σε βάθος προκειμένου να αναζητηθούν και πρόσωπα που τους γνωρίζουν ή που ίσως έχουν γνώση του πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς. Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα φέρεται να υποστηρίζει ότι υπάρχει φίλος του σκηνοθέτη που γνωρίζει το περιστατικό από τον ίδιο και όπως αναμένεται θα της ζητηθεί να τον κατονομάσει προκειμένου να κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Η Έλενα Αθανασοπούλου είχε προειδοποιήσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη μέσα από ένα βίντεο που είχε αναρτήσει στην σελίδα της στο instagram στα μέσα Απριλίου, χωρίς όμως να φωτογραφίζει αυτόν στον οποίο απευθυνόταν. «Έχω μάθει για πάρα πολλά θύματά σου. Έχεις 40 χρόνια καριέρα οπότε εσύ γνωρίζεις καλύτερα πόσα θύματα έχεις. Μη λες δεξιά κι αριστερά…μπιπ, γιατί τα μαθαίνω όλα, έχω αφτιά και μάτια παντού. Μην προκαλείς άλλο γιατί γνωρίζεις κι εσύ ο ίδιος ότι δεν σε ξεπλένει τίποτα» έλεγε χαρακτηριστικά.

Στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του 57χρονου σκηνοθέτη περιγράφει ότι γνωρίστηκαν το 2009 στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τον χώρο της υποκριτικής. Στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, όταν ο σκηνοθέτης της πρότεινε να βγουν για φαγητό και στη συνέχεια να συναντήσουν την κοινή τους παρέα σε κλαμπ, εκείνος -σύμφωνα με την καταγγελία- την βίασε μέσα στο αυτοκίνητο.

«Δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου, έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι, τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση» καταγγέλλει η Έλενα Αθανασοπούλου.

Η μήνυση του Κωστόπουλου

Από την πλευρά του, ο Κ. Κωστόπουλος κατέθεσε και ο ίδιος μήνυση κατά της ηθοποιού, μόλις την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα αφήσω τη συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Παρά το γεγονός ότι έως και σήμερα δεν με έχει καλέσει καμία δικαστική ή αστυνομική Αρχή για να με ενημερώσει για την εις βάρος μου μήνυση, η μηνύτρια δεν έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί τα μέσα ενημέρωσης και τα social media για να ανατροφοδοτεί με δημοσιότητα το ψεύδος».

Καταγγελία και από την Άννα Τσουκαλά

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της Έλενας Αθανασοπούλου προχώρησε σε αντίστοιχες αποκαλύψεις και η ηθοποιός Άννα Τσουκαλά, υποστηρίζοντας ότι ο σκηνοθέτης την είχε παρενοχλήσει ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

«Κώστας Κωστόπουλος, ένας από τους δυο σκηνοθέτες που γυρίσαμε το σήριαλ "Έρωτας" στον ANT1 το 2007! Ένας από τους σκηνοθέτες που μου την είχε πέσει, παρενοχλήσει με χυδαία λόγια και απαίσιο τρόπο στα γυρίσματα και φυσικά τον ρεζίλευα συνέχεια, έκανε καλαμπούρι απαίσιο μπροστά σε όλους τους όταν είχα γύρισμα μαζί του και κανένας δεν μίλαγε τότε! Πριν τα κάνει όλα αυτά με τον χυδαίο τρόπο μου την είχε πέσει επίσης στο αμάξι του! Φυσικά του είπα όχι και έπειτα ήταν ένας πολύ κακός άνθρωπος! Για τον λόγο αυτό έχασα και τη δουλειά μου στο σήριαλ και μου φάγανε τους μισθούς μου. Είχαμε πάει στο σπίτι του να φάμε με τη γυναίκα και τα παιδάκια του, μου είχε πει πόσο με θέλει…» έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Facebook η Άννα Τσουκαλά.

Σχετικές ειδήσεις