ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη μεταγωγή της 38χρονης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.
flashnews.gr

Ηράκλειο: Το πρωί της Τετάρτης η 38χρονη Μ.Σ. πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Με… διαδικασία εξπρές οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου η 38χρονη που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της. Η Μ.Σ. συνοδευόταν από τον δικηγόρο της, Μάνο Δραγωνάκη, και λίγο μετά τις 7:00 της Τετάρτης (26/10) μπήκε από την πίσω πόρτα του κτηρίου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η διαδικασία στο γραφείο της Ανακρίτριας ήταν ταχύτητα, με την 38χρονη να ζητά και να λαμβάνει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της. Η Μ.Σ. πήρε προθεσμία μέχρι το Σάββατο (29/10), όταν και θα απολογηθεί.

Η 38χρονη παραδόθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (25/10) στις Αρχές, ενώ επί τέσσερις ημέρες την αναζητούσαν και κανείς δεν γνώριζε που βρισκόταν. Από το μεσημέρι της Δευτέρας (24/10), είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ενώ ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Την 38χρονη εκτός από τον Απόστολο Λύτρα εκπροσωπεί και ο Μάνος Δραγωνάκης, ο οποίος βρέθηκε μαζί της στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. «Είχαμε μια ομαλή μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα. Η διαδικασία έγινε με όλα τα νόμιμα μέσα και όπως έπρεπε. Από εκεί και πέρα αναμένουμε σήμερα να πάρουμε σήμερα μια προθεσμία. Είχαμε μια επικοινωνία με την φερόμενη ως δράστιδα. Είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Δεν είναι απλό αυτό που έχει περάσει», είπε ο κ. Δραγωνάκης σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr.

«Σήμερα μεταβήκαμε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή πήραμε την προθεσμία με βάση τον νόμο και θα απολογηθούμε το Σάββατο. Η εντολέας μου είναι ακόμα σε σοκ. Είναι μια απλή γυναίκα η οποία παρουσιάζεται πολύ σκληρή ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες. Το θέμα δεν είναι πολλές φορές τι προκαλούμε στους άλλους αλλά τι μας οδηγεί, με τι τρόπο το προκαλούμε και με τι αποτέλεσμα. Πάντως δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε να βλάψει. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξει αυτό. Υπήρξε βία και την ώθησε να προβεί σε αυτό. Παράλληλα σενάρια αποτελούν οι ισχυρισμοί ότι υπήρχαν συνεργοί που την βοήθησαν. Υπάρχουν στοιχεία που θα αποδείξουν ότι η 38χρονη είχε δεχτεί κακοποίηση και θα τα προσκομίσει», πρόσθεσε.