ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Από την επίθεση με καυστικό υγρό στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η Μ.Σ.

Ηράκλειο: Από την επίθεση με καυστικό υγρό στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η Μ.Σ.
Facebook

Ηράκλειο: Την υπερασπιστική γραμμή της 38χρονης Μαρίας Σ. για την επίθεση με καυστικό υγρό ετοιμάζουν οι δικηγόροι, Απόστολος Λύτρας και Μανώλης Δραγωνάκης, τονίζοντας ότι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για την απολογία της. 

«Καμία σχέση με βιτριόλι, δεν πέταξα βιτριόλι», επιμένει να λέει η 38χρονη, Μαρία Σ., που παραδόθηκε στους αστυνομικούς του Ηρακλείου Κρήτης, δίνοντας ραντεβού, όταν έφτασε στο νησί ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπισή της μαζί με τον δικηγόρο, Μανώλη Δραγωνάκη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η 38χρονη Μαρία Σ., που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης τα ξημερώματα του Σαββάτου θα μεταβεί στον ανακριτή, με τους συνήγορους υπεράσπισής της να ζητούν προθεσμία για να ετοιμάσουν την υπερασπιστική της γραμμή.

Λύτρας για 38χρονη: «Είναι ένα καθαριστικό»

«Το μόνο που μας έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί πάντως αρκετά πράγματα, τα οποία δεν στέκουν με την πραγματικότητα», ανέφερε ακόμη ο κ. Λύτρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «από αυτό που μας είπε (σ.σ. προφανώς η 38χρονη), μιλάμε για μία ελάχιστη ποσότητα (σ.σ. εννοεί του καυστικού υγρού). Είναι ένα καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί. Ένα καθαριστικό είναι και τίποτα παραπάνω», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Απόστολος Λύτρας, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Παράλληλα ο κ. Λύτρας έκανε λόγο για «μία κακοποιημένη γυναίκα. Από τα λεγόμενά της, έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της. Μάλιστα την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο… Δυστυχώς δεν θέλω ακόμα να το πω γιατί ακόμα δεν έχει… (…) θα το αναφέρει η ίδια, είναι κάτι πάντως πάρα πολύ σοβαρό».

«Δεν ξέρω πραγματικά τι ζημιά έχει προκληθεί. Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι μιλάμε για ένα καθαριστικό. Καταρχάς αυτό νομίζω ότι θα αποδειχθεί. Θα γίνει έλεγχος του υγρού και θα φανούν (…) Θα φανεί δηλαδή περί τίνος πρόκειται» πρόσθεσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Λύτρας.

Το χρονικό της παράδοσης στην Αστυνομία

Επειτα από τρεις ημέρες που παρέμενε ασύλληπτη η 38χρονη που κατηγορείται ότι έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της τα ξημερώματα του Σαββάτου, εμφανίστηκε στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου το απόγευμα της Τρίτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα έφτασε στο αστυνομικό μέγαρο λίγο μετά τις 19:00 συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα. Εκεί εκτελέστηκε το ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος της και στη συνέχεια συνελήφθη. Στις πρώτες της κουβέντες στους αστυνομικούς είπε ότι δεν είχε παραδοθεί τόσες μέρες καθώς περίμενε τον δικηγόρο της.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Ηρακλείου έχει εκδώσει κακουργηματική δίωξη σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η 38χρονη, Μ.Σ., μιλώντας στο Newsbomb.gr το βράδυ της Κυριακής 23/10 είχε δηλώσει ότι δεχόταν συνεχώς απειλές από τον 36χρονο, που έχει καταδικαστεί για απόπειρες ανθρωποκτονίας και διάφορες ληστείες, ότι θα βάλει να την σκοτώσουν. Φοβόταν για τη ζωή της, όπως λέει, αλλά δεν είχε προσχεδιάσει την επίθεση σε βάρος του. «Ηταν η κακιά στιγμή», είχε πει η ίδια για την επίθεση: «Θόλωσα, το έβγαλα από την τσάντα και το πέταξα. Δεν πήγα να τον βλάψω».

Μάλιστα, η ίδια τόνιζε ότι «η συγκεκριμένη οικογένεια είναι ο φόβος και ο τρόμος του νησιού μας». Και ξεκαθάρισε ότι αγόρασε το καυστικό υγρό από το Ιντερνετ, πληρώνοντας κάποια χρήματα, μόνο και μόνο για να έχει ένα «όπλο προστασίας».

«Δεν μπορώ να πάω να αγοράσω ένα πραγματικό όπλο, όπως έχουν εκείνοι και τα επιδεικνύουν στη μέθη τους. Δεν μπορώ να πάω να αγοράσω ένα Καλάσνικοφ, όπως εκείνοι έχουν Καλάσνικοφ και επιτίθενται στους αστυνομικούς έτσι… Και επειδή διαρκώς με απειλούσαν, με ξυλοφόρτωναν, με έπαιρναν τηλέφωνο και εμένα και την οικογένειά μου, σκέφτηκα να έχω πάνω μου κάτι σε ώρα ανάγκης. Εκείνο το βράδυ, για πολλοστή φορά, μου έλεγε ότι αν προχωρήσω τη ζωή μου, θα με σκοτώσει. Θα βάλει να με σκοτώσουν βασικά, γιατί δεν θα το κάνει ο ίδιος και αυτός θα κάθεται κάτω από τις κάμερες. Γι΄αυτό και έκανα την επίθεση με οξύ», σημείωνε.

Πάντως, ο δικηγόρος του 36χρονου, Αλέξης Κούγιας, κατηγορούσε την Αστυνομία για ολιγωρία, με δεδομένο ότι η 38χρονη παρέμενε άφαντη για μέρες. Την απάντησή της στον ποινικολόγο είχε δώσει και η αστυνομία, λέγοντας ότι γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό της. Στο μεταξύ, πάντως, ο 36χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 38χρονης παραμένει στο Θριάσιο Νοσοκομείο, κινδυνεύοντας να χάσει το μάτι του.

Σχετικές ειδήσεις