ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αθώος ο Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοι του για το σκηνικό στο Κουκάκι

Αθώος ο Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοι του για το σκηνικό στο Κουκάκι
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δυο γιοί του για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019. Με την ίδια απόφαση παύθηκε η ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απείθειας και της εξύβρισης.

Η εισαγγελέας της έδρας λίγο νωρίτερα, είχε προτείνει να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι αφού δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Η εισαγγελική λειτουργός πρόβαλλε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν υποστηρίξει προανακριτικά και επικαλέστηκε τις καταθέσεις γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

«Δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι από την κατ’ οίκον έρευνα αλλά και από την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη στο διπλανό κτήριο.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις.

Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας. και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», κατέληξε η εισαγγελέας.