ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταγγέλλει συγκάλυψη για τη φωτιά με νεκρούς στο Μάτι

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τι κατέθεσε για τη φωτιά στο Μάτι η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Eurokinissi

«Στο Νταού Πεντέλης πιάνει φωτιά κάθε χρόνο. Αυτός που γνωρίζει, οφείλει να προβλέψει αυτό που όλοι γνωρίζουν, πως φωτιά στο Νταού και δυτικοί άνεμοι, σημαίνει πως η φωτιά πάει στο Μάτι», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μια «λυσσαλέα» προσπάθεια να συγκαλυφθεί το έγκλημα στο Μάτι κατήγγειλε από το βήμα του μάρτυρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είχε καταθέσει μήνυση για κακούργημα για την υπόθεση.

«Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν είναι ατύχημα. Δεν έγινε κατά λάθος. Είναι έγκλημα. Οι ανθρώπινες ζωές χάθηκαν από κακουργηματική ευθύνη από εκείνους που δεν έπραξαν τα δέοντα και μέχρι σήμερα εκκρεμεί αυτή η ευθύνη. Όταν βγήκε το βούλευμα παραπομπής για αμέλεια που ανέτρεπε την κυριαρχική απόφαση για το κακούργημα της έκθεσης ξεσηκώθηκε όλη η κοινότητα και όλος ο κόσμος στο Μάτι φώναζε κακούργημα. Όχι ως σύνθημα. Αλλά έχοντας βιωματική, τραυματική γνώση αλλά και πλήρη αντίληψη των μεθοδεύσεων που ακολούθησαν για να φτάσουμε σε αυτή την κατηγορία».

«Εκείνη την ημέρα υπήρχε πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς 4, πρόβλεψη δυτικών ανέμων. Ήταν εν γνώση όλων των υπευθύνων, κυβερνητικών κ.λπ και ο κίνδυνος της πυρκαγιάς και η πρόβλεψη των ανέμων. Είναι γνωστό ότι στο Νταού Πεντέλης πιάνει φωτιά κάθε χρόνο. Αυτός που γνωρίζει, οφείλει να προβλέψει αυτό που όλοι γνωρίζουν, πως φωτιά στο Νταού και δυτικοί άνεμοι, σημαίνει πως η φωτιά πάει στο Μάτι. Ενώ είχαμε αυτές τις ενδείξεις, ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι ξέραμε από χθες, την ημέρα εκείνη δεν ελήφθη, μέχρι να ξεσπάσει πυρκαγιά και αφού ξέσπασε, κανένα από τα μέτρα πρόβλεψης, διαφύλαξης ανθρωπίνων ζωών, σχεδιασμού ενός πλάνου εκκένωσης κ.λπ.» υπογράμμισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η μάρτυρας έκανε λόγο για δημιουργία μηχανισμού παραπληροφόρησης και ισχυρίστηκε πως «ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σκηνοθετήσουν αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Αμέσως λειτούργησε ένστικτο αυτοπροστασίας και κάλυψης εαυτού. Βρέθηκα στο Μάτι αμέσως, την επόμενη ημέρα περπάτησα ανάμεσα στα καμένα αυτοκίνητα και σπίτια και μίλησα με πολλούς ανθρώπους. Δεν θα ξεχάσω ότι βγήκε μία γυναίκα, αλλόφρων και πανικόβλητη, με μεγάλη αγωνία και δάκρυα στα μάτια, ήρθε στη καγκελόπορτα και με φώναξε και με ρώτησε αν βρέθηκαν άνθρωποι στη θάλασσα. Μου εξήγησε ότι ήταν στη θάλασσα με πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι άρχισαν να χάνονται και είχε αγωνία αν βρέθηκαν….Θα ήταν γεμάτη η αίθουσα αν βρίσκονταν κοντά μας εκείνοι που χάθηκαν».

Η κατάθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου συνεχίζεται την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου.