ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Παρί Σεν Ζερμέν υπό έρευνα για φερόμενη αδήλωτη εργασία

Η Παρί Σεν Ζερμέν υπό έρευνα για φερόμενη αδήλωτη εργασία
AP Photo

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται υπό έρευνα από Γάλλους εισαγγελείς για φερόμενη αδήλωτη εργασία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/2) η εισαγγελία του Παρισιού. «Μετά από μια καταγγελία που ελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 2022, ξεκίνησε έρευνα στις 16 Ιανουαρίου 2023 για λόγους αδήλωτης εργασίας», ανέφερε το γραφείο της εισαγγελίας  στο Reuters.

Η καταγγελία έγινε από τον Τυνήσιο Χιτσάμ Μπουαζίλα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εργαζόταν ως σύμβολος του προέδρου του συλλόγου Νασέρ Αλ Κελαϊφί, όπως δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του, Μπερτράν Ρεπόλ.

«Δεν εργάστηκε ποτέ στην Παρί Σεν Ζερμέν», ανέφερε ο σύλλογος της Ligue 1, σύμφωνα με τη γαλλική αθλητική εφημερίδα L'Equipe, σημειώνοντας ότι η γαλλική ομάδα δεν θέλησε να σχολιάσει γεγονότα που σχετίζονται με «άτομα που έχουν συνηθίσει να προβαίνουν σε χειραγώγηση μέσων ενημέρωσης κάνοντας παραπληροφόρηση».

Ο Μπουαζίλα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε διευκολύνει την άφιξη του δικτύου «Al Jazeera Sports» (τώρα BeInSports) στην περιοχή του Μαγκρέμπ, και ήρθε έτσι σε επαφή με τον Αλ Κελαϊφί, κορυφαίο στέλεχος του ομίλου media του Κατάρ. Στη συνέχεια έγινε ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του, ειδικά μετά την αγορά του γαλλικού συλλόγου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα l'Equipe, ο 47χρονος διεκδικεί τώρα μισθούς για διάφορες συμβουλευτικές δραστηριότητες μεταξύ 2015 και 2018, που πραγματοποιήθηκαν προς όφελος του συλλόγου και του Αλ Κελαϊφί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ