ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Σε δίκη και οι 26 κατηγορούμενοι εισηγείται ο εισαγγελέας

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Σε δίκη και οι 26 κατηγορούμενοι εισηγείται ο εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη των πρώτων 26 κατηγορούμενων για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τα Σεπόλια πρότεινε ο εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο.

Ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη δίκη σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης. Ο εισαγγελέας, ο οποίος μελέτησε τα στοιχεία της πρώτης δικογραφίας, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη των 26 κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν τη δικογραφία, εκτός από τους πρωταγωνιστές της δυσώδους αυτής ιστορίας, είναι κατηγορούμενη και η μητέρα της ανήλικης, η οποία εξακολουθεί να παραμένει προσωρινά κρατούμενη, αν και η ίδια αρνείται την κατηγορία της μαστροπείας σε βάρος του ίδιου της του παιδιού, που την έφερε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη ενώ και η 12χρονη όλο αυτό το διάστημα στέκεται στο πλευρό της, υπερασπιζόμενη τη μητέρα της.

Εν αναμονή του βουλεύματος

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πλέον το βούλευμα, με βάση το οποίο οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν για την τελική παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη και για ποια ακριβώς ποινικά αδικήματα.

Και ενώ ήδη δρομολογήθηκε η πρώτη δίκη, σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη δικογραφία για την ίδια δυσώδη υπόθεση, με άλλους εκ των κατηγορουμένων να βρίσκονται ήδη στη φυλακή και άλλους να έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας: «Ο Μίχος εκμεταλλεύτηκε την ανέχεια της μητέρας»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τα Σεπόλια που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» τρία είναι τα κομβικά πρόσωπα που αποτελούν τους βασικούς άξονες της εισαγγελικής πρότασης: o βασικός κατηγορούμενος, η μητέρα της 12χρονης και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης».

Στην 90 σελίδων πρότασή του, ο εισαγγελέας, απαντά σε βασικά ερωτήματα για το πώς το παιδί έπεσε θύμα κακοποίησης και εκμετάλλευσης στα χέρια τόσων δραστών.

Όπως ο εισαγγελέας αναφέρει, ο βασικός κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανέχεια της οικογένειας της 12χρονης βρήκε την ευκαιρία να πλησιάσει το παιδί μέσω της μητέρας του και στη συνέχεια να το εκδίδει μέσω της γνωστής πλατφόρμας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφορικά με τη μητέρα της 12χρονης, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή της για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας και για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου.

«Εγκληματική η απάθεια της μητέρας – Βολευόταν με τα χρήματα»

Η μητέρα της 12χρονης σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, επέδειξε δια της παραλείψεώς της «εγκληματική απάθεια» στον «Γολγοθά» στον οποίο είχε εμπλακεί το παιδί της.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Star, όπως τονίζει ο εισαγγελέας, η μητέρα θα έπρεπε να γνωρίζει τις επαφές που είχε η 12χρονη και ειδικότερα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το παιδί έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή ακόμα και να το είχε προβλέψει. Προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία του παιδιού, θα έπρεπε να έχει προχωρήσει δε σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Η μητέρα επέδειξε «εγκληματική απάθεια» καθώς, «βολευόταν» ουσιαστικά από αυτήν την κατάσταση και από τα χρήματα που η 12χρονη έφερνε πίσω στο σπίτι. Πάντως δε γνώριζε ότι το παιδί έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ότι στην πορνεία την είχε εξωθήσει ο βασικός κατηγορούμενος.

Ο Μίχος και ο «Μιχάλης» δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους

Ο εισαγγελέας προτείνει για τον επονομαζόμενο «Μιχάλη», ο οποίος είναι και αυτός προφυλακιστέος, την παραπομπή του για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας. Ο βασικός κατηγορούμενος και ο «Μιχάλης» δε γνωρίζονταν μεταξύ τους, καθώς ο «Μιχάλης» φέρεται να ενεργούσε αυτοβούλως.