ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κύκλωμα ναρκωτικών: Στη φυλακή τα αρχηγικά μέλη- Ελεύθερη η «μεταφορέας»

Κύκλωμα ναρκωτικών: Στη φυλακή τα αρχηγικά μέλη- Ελεύθερη η «μεταφορέας»

Τον… δρόμο για τη φυλακή έλαβαν τα αρχηγικά μέλη που φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ζάκυνθο.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ο 36χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε τον κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα, ο 77χρονος, η 19χρονη από την Αλβανία που η οποία ήταν η «μεταφορέας» καθώς εκείνη πήγαινε συχνά ταξίδια στη Ζάκυνθο μεταφέροντας βαλίτσες με κοκαΐνη και παραλαμβάνοντας το χασίς και τέλος ο 28χρονος από την Αλβανία ο οποίος βοηθούσε στην δράση της ομάδας.

Μετά την απολογία τους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα-ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο 36χρονος, ο 77χρονος που είναι και πατέρας του 36χρονου, και ο 28χρονος από την Αλβανία.

Την ίδια ώρα ελεύθερη αφέθηκε η 19χρονη.

Οι υπόλοιποι 5 αναμένεται να απολογηθούν αύριο. Την ίδια ώρα σύμφωνα ο 46χρονος που συνελήφθη στη Ζάκυνθο αναμένεται να έρθει στο Ηράκλειο τα επόμενα 24ωρα.

Το τελευταίο… φορτίο και οι συλλήψεις

Μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις, καταγραφές και έρευνες οι αστυνομικοί αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε «χρυσές δουλειές» επί 4 μήνες.

Όπως αναφέρει το cretapost, αφορμή στάθηκε η πληροφορία που ήρθε στους αστυνομικούς ότι η 19χρονη θα έκανε πάλι ένα ταξίδι από Ζάκυνθο προς Ηράκλειο μεταφέροντας ποσότητα ναρκωτικών.

Έτσι, το απόγευμα της 11ης Αυγούστου, μόλις η 19χρονη αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής, άνδρες του λιμενικού σώματος αλλά και της αστυνομίας την εντόπισαν και την ακινητοποίησαν.

Κατά την έρευνα που έκαναν στις βαλίτσες της είδαν πως μετέφερε 4 κιλά και 240 γραμμάρια χασίς.

Η ίδια, μετά τη σύλληψή της, ήταν αρκετά συνεργάσιμη ώστε να βοηθήσει τις αρχές να προχωρήσει και στον εντοπισμό των βασικών μελών της οργάνωσης.

Έτσι, συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο που είχε συμφωνηθεί και πήγε στο ραντεβού που είχε με τον 77χρονο για να του παραδώσει την βαλίτσα με το χασίς. Μετά την παράδοση οι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και τον συνέλαβαν.

Αμέσως μετά η 19χρονη ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 36χρονο για να παραλάβει την ποσότητα κοκαΐνης με την οποία – όπως προέβλεπε το «πρόγραμμα» – θα τη μετέφερε στη Ζάκυνθο.

Η 19χρονη συναντήθηκε με τον 36χρονο και μόλις έγινε η παραλαβή οι αστυνομικοί βγήκαν από την κρυψώνα τους και τον συνέλαβαν.

Αυτή ήταν και η αρχή για να συλληφθούν όλα τα υπόλοιπα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και της υποομάδας που είχε στήσει ο 36χρονος.

Ο μόνος που δεν συνελήφθη την ίδια ημέρα ήταν ο 46χρονος από τη Ζάκυνθο, ο οποίος τελικά συνελήφθη παραμονές του Δεκαπευνταύγουστου.

Οι καβάτζες και τα ευρήματα

Οι αστυνομικοί μετά τις συλλήψεις προχώρησαν σε έρευνα τόσο στα σπίτια των συλληφθέντων όσο και στα σημεία που είχαν κρύψει τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα βασικά μέλη της οργάνωσης είχαν βρει κάποια χωράφια στην περιοχή του Μαλίων (κοντά στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και σε εκκλησίες) και είχαν ανοίξει τρύπες – σε μη ορατό σημείο – κρύβοντας τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Συνολικά, οι αρχές κατά τις έρευνες που έκαναν βρήκαν και κατάσχεσαν: 2 κιλά και 244 γραμμάρια κοκαΐνης, 4 κιλά και 522,4 γραμμάρια κάνναβης, 15.295 ευρώ σε μετρητά, κυνηγετικά όπλα, πυροβόλο όπλο σε μορφή μπρελόκ, μαχαίρι, 4 γεμιστήρες, σφαίρες, 16 κινητά τηλέφωνα καθώς και 3 αυτοκίνητα, 2 μοτοσικλέτες και ένα ηλεκτρικό πατίνι

Αξίζει να σημειωθεί πως – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost – τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν κοστολογούνται μέχρι και 315.000 ευρώ ενώ η συνολική δράση της εγκληματικής ομάδος φαίνεται να τους έχει αποδώσει όφελος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Διαβάστε επίσης:

«Ξεδόντιασε» κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών η ΕΛΑΣ - Η δράση του και η λεία χιλιάδων ευρώ

Λάρισα: Συνελήφθη μαθητής που πουλούσε χασίς έξω από Λύκειο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά σε Ηράκλειο και Ζάκυνθο – 9 συλλήψεις