ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πιερία: Καταδίκη συνταξιούχου πυροσβέστη για αποπλάνηση ανήλικης

Πιερία: Καταδίκη συνταξιούχου πυροσβέστη για αποπλάνηση ανήλικης

Αποπλάνηση ανηλίκου: Η καταγγελλόμενη πράξη χρονολογείται τον Ιούλιο του 2014 σε περιοχή της Πιερίας, όπου ο κατηγορούμενος παραθέριζε τα καλοκαίρια

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε έναν συνταξιούχο πυροσβέστη που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για αποπλάνηση μίας ανήλικης.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η καταγγελλόμενη πράξη χρονολογείται τον Ιούλιο του 2014 σε περιοχή της Πιερίας, όπου ο κατηγορούμενος παραθέριζε τα καλοκαίρια. Στην ίδια περιοχή έκανε διακοπές με φιλική οικογένεια ένα 10χρονο -τότε- κορίτσι. Ο ηλικιωμένος φέρεται να έπεισε την ανήλικη -που τον γνώριζε- να κάνουν αγώνα κολύμβησης και, φτάνοντας πιο βαθιά στο νερό, κατηγορείται ότι έφερε τη 10χρονη πάνω στο σώμα του και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Το κοριτσάκι αφού επέστρεψε στο σπίτι της, εκμυστηρεύτηκε το γεγονός στους γονείς της με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης πέντε ετών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Η έφεση που είχε ασκήσει είχε αναστέλλουσα δύναμη και ήταν ελεύθερος μέχρι το εφετείο.

Σήμερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για αποπλάνηση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μειώνοντας την ποινή στα τέσσερα έτη φυλάκισης, την οποία ανέστειλε.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο μόνο για παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πέπλο αφρικανικής σκόνης σκεπάζει τα Χανιά

Θεσσαλονίκη: Δέκα αθώοι και ένας ένοχος για την κατάληψη «Terra Incognita»

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες αντιεξουσιαστές για τα επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι