ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη; Ένοχος κρίθηκε ο 60χρονος που παρακολουθούσε την 22χρονη - Δήλωσε ερωτευμένος μαζί της

Θεσσαλονίκη; Ένοχος κρίθηκε ο 60χρονος που παρακολουθούσε την 22χρονη - Δήλωσε ερωτευμένος μαζί της

Θεσσαλονίκη: Ο 60χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή. 

Σοκ είχε προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη πριν από μερικές ημέρες, η καταγγελία μιας 22χρονης γυναίκας η οποία για μήνες είχε πέσει θύμα παρακολούθησης από έναν 60χρονο άνδρα. Σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην υπόθεση στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 60χρονο για επιμονή παρακολούθηση κατ' εξακολούθηση και για οπλοκατοχή, καθώς όταν συνελήφθη είχε βρεθεί στην κατοχή του ένας χαρτοκόπτης.

Στην απολογία του ο 60χρονος είπε ότι παρακολουθούσε τη γυναίκα επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της, ενώ για τον χαρτοκόπτη που βρέθηκε στην κατοχή του είπε ότι έκανε κάποιες δουλειές στο σπίτι και ξέχασε να τον αφήσει.

Θυμίζουμε ότι ο 60χρονος συνελήφθη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με την αυτόφωρη διαδικασία και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απειλή με επιμονή παρακολούθηση (κατ' εξακολούθηση) και παράνομη οπλοφορία.

Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε ότι ο άνδρας ήταν θαμώνας στο καφέ όπου εργάζεται, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Όπως κατήγγειλε, άρχισε να της στέλνει μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να την παρακολουθεί, περιμένοντάς την έξω από το σπίτι της, αλλά και να απειλεί πως θα αυτοκτονήσει εάν δεν συναντηθούν.