ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κρήτη: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 39χρονος που σκότωσε την σύντροφό του

Κρήτη: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 39χρονος που σκότωσε την σύντροφό του
EUROKINISSI

Ο 39χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 29χρονη σύντροφό του στο σπίτι του ζευγαριού στο Ηράκλειο Κρήτης την περασμένη Παρασκευή ενώ ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η νεαρή γυναικά να βρει ακαριαίο θάνατο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 39χρονος Αλβανός, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή πυροβόλησε και σκότωσε την 29χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά τους, στα Καμίνια, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο 39χρονος και ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να βρει ακαριαίο θάνατο.

«Η πορεία στα συγκεκριμένα εγκλήματα είναι δυστυχώς προδιαγεγραμμένη. Ο κατηγορούμενος μετ΄επιτάσεως λέει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένα τραγικό δυστύχημα. Αυτή τη στιγμή δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι οδηγείται στη φυλακή, τον ενδιαφέρει ότι χάθηκε άδικα η σύντροφός του. Πενθεί γι΄αυτό, είναι σε τραγική κατάσταση. Δυστυχώς δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω, αν μπορούσε να το κάνει ο ίδιος λέει ότι δεν θα αγόραζε ποτέ το όπλο. Προσπάθησε να πάρει το ΕΚΑΒ να ζητήσει να σώσουν την κοπέλα, ήταν εκεί και παραδόθηκε στις αρχές, ήταν ο ίδιος που ειδοποίησε τις αρχές. Δεν μπορεί παρά να εκφράσει τη συγνώμη του στην οικογένεια της κοπέλας», δήλωσε η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Έφη Σωμαρά.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με το creta24.gr, το ζευγάρι διέμενε σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στην οδό Πατρόκλου στα Καμίνια, όπου ο 39χρονος το πρωί της Παρασκευής, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, πυροβόλησε και σκότωσε την 29χρονη. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν την γυναίκα νεκρή, πεσμένη δίπλα στον καναπέ του καθιστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα βρισκόταν μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ αίμα βρέθηκε και σε ένα σεντόνι. Φορούσε τα ρούχα της και σύμφωνα με πηγές έφερε τραύμα από σφαίρα στο πλάι του κεφαλιού της, κοντά στο αυτί. Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε σε ένα τραπεζάκι μέσα στο σπίτι και είχε μέσα 3 πλήρη φυσίγγια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο χώρο βρέθηκε και μια βολίδα.

O 39χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι εκείνος και η 29χρονη σύντροφός του έπαιζαν με το όπλο, στην προσπάθεια του να αποδώσει την δολοφονία σε δυστύχημα.

Δύο τηλεφωνήματα προηγήθηκαν ανάμεσα στο δράστη και το ΕΚΑΒ, πριν αποκαλυφθεί το έγκλημα σε όλη του τη διάσταση. Αρχικά, ο δράστης επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και είπε ότι χτυπούσε την κοπέλα.

Οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν, ότι ο τηλεφωνητής προσπάθησε να καταλάβει τι συμβαίνει για να χειριστεί αναλόγως το συμβάν. «Ελάτε υπάρχει μία γυναίκα χτυπημένη», φέρεται να είπε.

Η συνομιλία διεκόπη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ μετά από μισό λεπτό, καταλαβαίνοντας ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει, κάλεσε πίσω στο τηλέφωνο που έβλεπε στην οθόνη του. Ο νεαρός από την Αλβανία φέρεται να είπε μετά από ερωτήσεις του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ «ελάτε από εδώ να τα πούμε». Όταν εκείνος επέμεινε, τότε ο δράστης είπε ότι είναι νεκρή.