ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατερίνα Διδασκάλου: «Είχα ανάλογη εμπειρία με τον σκηνοθέτη»

Κατερίνα Διδασκάλου: «Είχα ανάλογη εμπειρία με τον σκηνοθέτη»

Η καταγγελία της Κατερίνας Διδασκάλου για τη σεξουαλική επίθεση στο καμαρίνι της

Την τραυματική εμπειρία της με τον σκηνοθέτη του Σασμού, ο οποίος κατά την καταγγελία της μπήκε στο καμαρίνι της και αυνανίστηκε μπροστά της κατέθεσε στο δικαστήριο, η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου.

«Γνώρισα τον κατηγορούμενο στη σειρά «Έρωτας». Την καταγγέλλουσα την γνώρισα όταν με προσέγγισε μετά την καταγγελία για να καταθέσω κι εγώ. Αυτόπτης δεν ήμουν, αλλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι την κοπέλα την πίστεψα, γιατί μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο. Μπήκε στο καμαρίνι μου… Το να κάνεις μια ερωτική σκηνή στο παίξιμο και να φαντασιώνεται ο άλλος ότι το κανείς μαζί του. Για την φαντασίωση δεν τιμωρείται κανείς, τιμωρείται για την ασέλγεια. Όταν σου συμβαίνει παραλύεις. Νιώθεις ντροπή, ο τραυματικός απόηχος έρχεται μετά. Σκέφτεσαι μήπως είπες κάτι; Φόρεσες κάτι;» είπε η μάρτυρας.

Η πρωταγωνίστρια του θεάτρου και της τηλεόρασης περιέγραψε στη συνέχεια τη δική της εμπειρία με τον σκηνοθέτη, όταν συνεργαζόταν μαζί του σε τηλεοπτική σειρά. «Μπήκε στο καμαρίνι και μου είπε πως τον «κ****ω πολύ». Η θέση του είναι στο κοντρόλ. Αυτός αυνανίστηκε, εγώ είχα πάθει σοκ, δεν το περίμενα. Αργούσα και χτυπούσε απ’ έξω η μακιγιέζ. Ήρθε προς τα πάνω μου, εγώ του έλεγα «τι κανείς; Χτυπάει και κόσμος απ’ έξω. Μαζεύτηκα όσο μπορούσα. Προσπάθησε να διεισδύσει. Τελείωσε πάνω μου. Εγώ το είπα στο ΣΕΗ και ότι είναι κατάχρηση εξουσίας και είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο χώρο μας».

Πρόεδρος: Γιατί δεν καταγγείλατε;

Μάρτυρας: Είχα τρία μικρά παιδιά. Δυο στην εφηβεία, ένα μικρό παιδί στο δημοτικό. Επίσης στην αρχή νιώθεις ένοχος ο ίδιος. Λες πως βρήκε το θράσος και μπήκε στο καμαρίνι. Τότε δεν το είπα, το ανέφερα αργότερα στο ΣΕΗ, έκανα καταγγελία περίπου μια τριετία μετά.

Πρόεδρος: Έχετε ακούσει αλλά περιστατικά;

Μάρτυρας: Για την κυρία Γιαννάτου που ήταν μικρούλα τότε. Υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που μιλούν για κακές συμπεριφορές.

Στον ισχυρισμό του κατηγορουμένου κι ενός μάρτυρα πως ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός είχαν σχέση, εμφανώς εκνευρισμένη απάντησε: «Δεν ξέρω τι ξεστομίζει ο καθένας, εγώ ήρθα να πω την αλήθεια!».

Η ίδια κατέληξε λέγοντας πως «αφού το έκανε σε εμένα που ήμουν πρωταγωνίστρια και σε μεγαλύτερη ηλικία, υποθέτω ότι θα μπορούσε πιο εύκολα να το κάνει σε ένα κορίτσι 20 ετών».