ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικηγόρο ζητά τώρα ο Αλβανός «πιστολέρο»

Δικηγόρο ζητά τώρα ο Αλβανός «πιστολέρο»

Νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή ζήτησε και έλαβε από τον 33ο τακτικό ανακριτή Αθηνών ο Αλβανός «πιστολέρο» Αρμπέρ Μπάκο.

Αν και στον ανακριτή Πειραιά επέλεξε να απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση στο Μικρολίμανο χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αυτή τη φορά ζήτησε προθεσμία για αύριο (2/12) προκειμένου να εκπροσωπηθεί από το συνήγορο του ο οποίος επιστρέφει από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται.

Ο Μπάκο καλείται να απολογηθεί για σωρεία κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε μπαρ στο Μεταξουργείο.

Στο μεταξύ ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκαν και τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι δυο κατηγορούμενοι για κατοχή όπλων και πλαστών χαρτονομισμάτων κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Αντίθετοι, οι άλλοι δυο, μια γυναίκα και ένας νεαρός άνδρας οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας (1/12) βρέθηκε στην περιοχή Κόκκινο Φανάρι που είναι ανάμεσα στη Δραπετσώνα και το Μικρολίμανο το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης στην επίθεση στο Μικρολίμανο.

Οι Αρχές ευελπιστούν πως το όπλο θα δείξει πολλά για το παρελθόν του Αλβανού «πιστολέρο», καθώς από τη βαλλιστική εξέταση θα αποδειχτεί αν το είχε χρησιμοποιήσει σε παλιότερη επίθεσή του.

Το όπλο εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος μέσα στη θαλάσσια περιοχή της Δραπετσώνας.

Η αστυνομία χρειάστηκε τη συνδρομή ειδικών μηχανημάτων προκειμένου να το ανασύρει. Όπως έγινε γνωστό το όπλο έχει ήδη σταλεί σε ειδικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί.

Επίσης το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (1/12) συνελήφθη και ένας Πολωνός, συνεργός του Μπάκο ο οποίος αναζητούνταν από τις αρχές.

Ο Πολωνός που έχει έντονη εγκληματική δράση στη χώρα μας, συνελήφθη στο Μαρούσι σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει με την σύντροφό του.

Σχετικές ειδήσεις