ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν Παρασκευόπουλος - Τόσκας (vid)

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν Παρασκευόπουλος - Τόσκας (vid)

Μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση μυστικών της πολιτείας και υπεξαγωγή εγγράφων, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος,ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκαςκαι ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου, με αφορμή τη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών στα ΜΜΕ, που αφορούν στις καταγγελίες Πανούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο υπουργοί δεν μίλησαν καθόλου με την εισαγγελέα για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση, καθώς διέπονται από το απόρρητο της δικαστικής έρευνας.

Εξερχόμενος του γραφείου της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε: «Ο κ. Τόσκας κι εγώ αναφέραμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένα φαινόμενο προβληματικό που αφορά στη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων, αλλά και στην αναπαραγωγή αυτών. Ένα φαινόμενο που ενδεχομένως να έχει ποινικό ενδιαφέρον. Εμπιστευόμαστε την κρίση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

«Παρά τα όποια νομικά θέματα θα πρέπει να διερευνηθεί το πώς διέρρευσαν τα διαβαθμισμένα έγγραφα, διότι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε θέματα εθνικής ασφάλειας», τόνισε, από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας.

Σχετικές ειδήσεις