ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταγγελία για πρωτοφανές επεισόδιο στο δικαστήριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταγγελία για πρωτοφανές επεισόδιο στο δικαστήριο

Σωματική βία και ύβρεις με πρωταγωνιστή συνήγορο υπεράσπισηςκαταγγέλλουν μια νεαρή κοπέλα που ήταν στο ακροατήριο και έναςαλλοδαπός δημοσιογράφος.

Μάλιστα, παριστάμενοι στο ακροατήριο που καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος συνήγορος υπεράσπισης επιτέθηκε σε
βάρος της νεαρής γυναίκας και του δημοσιογράφου φώναξαν: «Αυτός δεν είναι δικηγόρος, είναι υποκείμενο της Τρούμπας».

Ο συνήγορος υπεράσπισης φέρεται να χαστούκισε την κοπέλα στη διακοπή της δίκης και να απώθησε βίαια τον 28χρονο δημοσιογράφο που καλύπτει τη δίκη, Alp Kayserilioglu.

Όπως υποστηρίζει η ίδια η κοπέλα και πιστοποιούν και μάρτυρες του επεισοδίου δέχτηκε λεκτική επίθεση και στη συνέχεια ένα χαστούκι από τον δικηγόρο, Στ.Καρυδομμάτη.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο οι οποίοι συνέστησαν στα θύματα της επίθεσης να καταθέσουν εάν το επιθυμούν μήνυση σε βάρος του δικηγόρου για να κινηθεί σε βάρος
του η αυτόφωρη διαδικασία.

Απ΄ την πλευρά τους πάντως παρόντες αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι δεν είδαν το περιστατικό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης πάντως υποστηρίζει ότι επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί επεισόδιο σε βάρος του Γ. Ρουπακιά που εκεί την ώρα ήταν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Την Τρίτη (8/12) θα συνεχιστεί η διαδικασία

Την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς με την επανάληψη της διαδικασίας, η μάρτυρας Παρασκευή Καραγιαννίδου, την οποία κάλεσε η πρόεδρος, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά και επιθυμεί τη διακοπή της κατάθεσής της.

Η πολιτική αγωγή δεν βρισκόταν στο δικαστήριο, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης δηλώθηκε ότι θα είναι καλύτερα να διακοπεί η κατάθεση, για την επόμενη συνεδρίαση. Μάλιστα, η πρόεδρος σχολίασε τη δήλωση αυτή των συνηγόρων των κατηγορουμένων, λέγοντας: «αν δείχνατε τέτοιο πνεύμα και σε άλλα...»