ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Ντροπή σου, είσαι πουλημένος»

«Ντροπή σου, είσαι πουλημένος»

Την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών ένιωσε από «πρώτο χέρι» ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Με τις φράσεις «ντροπή σου», «είστε πουλημένοι», «κάνετε συναλλαγές για εσάς», «κοιτάτε μόνο τα λεφτά σας και τίποτα άλλο», οι πολίτες «στόλισαν» τον κ.Σακελλαρίου, σήμερα (07/10) σε κεντρικό δρόμο στο Κολωνάκι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 9:00 το πρωί όταν ο ανώτατος δικαστικός έγινε αντιληπτός από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι πολίτες δεν σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν τον κ.Σακελλαρίου ο οποίος αποχώρησε από το σημείο.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, ελάχιστοι πολίτες γνώριζαν την ιδιότητα του κ. Σακελλαρίου και πιθανότατα ακόμα λιγότεροι θα τον αναγνώριζαν στον δρόμο. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ο ανώτατος δικαστής βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας για μια σειρά από λόγους. Αρχικά ανέβαλε την πολυαναμενόμενη εκδίκαση της υπόθεσης συνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, στο ΣτΕ. Στη συνέχεια και κατά τη χθεσινή (06/10) συνάντηση που είχαν οι ανώτεροι δικαστικοί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, άφησε αιχμές για τους δύο αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο Χρήστο Ράμμο, οι οποίοι παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την αναβολή που ο ίδιος είχε αποφασίσει.

Αν κρίνουμε, όμως, από τα «συνθήματα» που άκουσε ο κ. Σακελλαρίου αυτό που έχει ενοχλήσει σφοδρά τους πολίτες είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, οι δικαστικοί έγιναν η μόνη επαγγελματική ομάδα που εξασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση φορολογεί ανελέητα τους πάντες ενώ παράλληλα δεν υπάρχει μισθολόγιο και σύνταξη που να μην έχει υποστεί περικοπές.

Σχετικές ειδήσεις