ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλκέτ Ριζάι: Δεν είμαι ούτε άγιος, ούτε διάολος - Σε 1,5 χρόνο θα είμαι ελεύθερος (vid)

Αλκέτ Ριζάι: Δεν είμαι ούτε άγιος, ούτε διάολος - Σε 1,5 χρόνο θα είμαι ελεύθερος (vid)

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε σήμερα (20/10/2016) στο Εφετείο Λαμίας ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι.

Η δίκη αφορούσε στην υπόθεση ομηρίας στις φυλακές Μαλανδρίνου, με πρωταγωνιστή τον Αλκέτ Ριζάι και δύο συνεργούς του που επίσης κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οι οποίοι κρατούσαν ομήρους πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις 17 Μαρτίου του 2013.

Μάλιστα ισχυρίζονταν πως είχε στα χέρια του εκρηκτικά και χειροβομβίδες που όπως αποδείχτηκε ήταν ψεύτικα.

Έπειτα από επιχείρηση των ΕΚΑΜ, παρουσία και ελεύθερων σκοπευτών, ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, ακριβώς 24 ώρες την κίνησή του να κρατήσει ομήρους θέλοντας να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Σήμερα ο Ριζάι και οι συνεργοί του απολογήθηκαν για την πράξη τους λέγοντας μεταξύ των άλλων πως δεν ήθελαν να κάνουν κακό στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. «Όλοι οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία αρκεί να μη κάνουν κακό στους υπόλοιπους» είπε χαρακτηριστικά ο Ριζάι.

Ισχυρίστηκε επίσης πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικού που μάλιστα έπαιρνε για πρώτη φορά.

Απαντώντας σε ερώτηση του κυρίου εισαγγελέα για το παρελθόν του είπε πως βρέθηκε στη φυλακή από λάθος των δικαστών και συνέχισε: «Γι' αυτό πήραμε το πρώτο ελικόπτερο και αποδράσαμε».

Το δικαστήριο τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 8 μηνών καθώς και 5 χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Πάντως ο Ριζάι δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα για την απόφαση καθώς σε 1,5 χρόνο συμπληρώνει τη ποινή των ισοβίων που του έχει επιβληθεί και σύμφωνα με το νόμο αποφυλακίζεται.

Δεν είμαι ούτε άγιος ούτε διάολος είπε κατά τη διάρκεια της δίκης. Είτε με δικάσετε είτε όχι σε ενάμιση χρόνο θα είμαι έξω.

Ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι είναι γνωστός στην ελληνική κοινή γνώμη, καθώς απασχολεί τις διωκτικές αρχές τα τελευταία 15 χρόνια.

Έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία 3 ανθρώπων αλλά και υποθέσεις ναρκωτικών και έχει αποδράσει 2 φορές από τις φυλακές χρησιμοποιώντας μάλιστα και ελικόπτερο σε συνεργασία με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.


Ο Αλκέτ Ριζάι στο Εφετείο της Λαμίας από LAMIASTARGR

Σχετικές ειδήσεις