Στο ΣτΕ προσέφυγαν πρώην μέλη του ΑΣΕΠ

Newsroom Newsroom

Στο ΣτΕ προσέφυγαν πρώην μέλη του ΑΣΕΠ

Να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες παύθηκαν, πριν τη λήξη της 8έτους θητείας τους ζητούν 3 πρώην μέλη του ΑΣΕΠ από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν ο τέως αρεοπαγίτης Γεώργιος Καπερώνης, ο τέως πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Κωνσταντίνος Σιδέρης και ο τέως καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ιωάννης Παπαδημητράκης.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν, ο νόμος 4339/2015 που προβλέπει τη διακοπή της θητείας των μελών του ΑΣΕΠ είναι αντίθετος στις διατάξεις του άρθρου 101Α του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών, καθώς η αντικατάσταση των μελών τους γίνεται «επιτρεπτώς μόνο αφού συμπληρωθεί το χρονικό όριο της θητείας τους».

Παράλληλα, η αντικατάστασή τους είναι παράνομη γιατί στηρίχθηκε σε αντισυνταγματικό νόμο (νόμος 4339/2015). Ακόμη τα νέα μέλη του ΑΣΕΠ που διορίστηκαν δεν είναι πρόσωπα «εγνωσμένου κύρους» και με «επαγγελματική εμπειρία», όπως απαιτεί ο νόμος, αλλά είναι απλοί διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν στην εν λόγω ανεξάρτητη αρχή (ΑΣΕΠ), σημειώνουν οι τρεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved