Ασπίς Πρόνοια: Κανένα σκάνδαλο! Αθώοι οι 12 από τους 14 κατηγορούμενους

Άλλο ένα αποκαλούμενο ως «σκάνδαλο» που απασχόλησε…

Νέα δημοσκόπηση: Δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ - Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ

Κόντρα για την τρίτη θέση – Εκτός…

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης:Στους έξι μήνες της απαγωγής άλλαξα τρεις φορές ρούχα

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις από τις 186 ημέρες…

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ο Τσίπρας «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη στη Μέρκελ για τις Πρέσπες

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στην καγκελάριο για…

Τραγωδία στη Κέρκυρα: Βρέθηκε νεκρός ο 26χρονος αγνοούμενος

Βρέθηκε απαγχονισμένος σε δέντρο, σε δύσβατη δασική…

Στο ΣτΕ προσέφυγαν πρώην μέλη του ΑΣΕΠ

Στο ΣτΕ προσέφυγαν πρώην μέλη του ΑΣΕΠ

Να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες παύθηκαν, πριν τη λήξη της 8έτους θητείας τους ζητούν 3 πρώην μέλη του ΑΣΕΠ από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν ο τέως αρεοπαγίτης Γεώργιος Καπερώνης, ο τέως πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Κωνσταντίνος Σιδέρης και ο τέως καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ιωάννης Παπαδημητράκης.
 
Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν, ο νόμος 4339/2015 που προβλέπει τη διακοπή της θητείας των μελών του ΑΣΕΠ είναι αντίθετος στις διατάξεις του άρθρου 101Α του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών, καθώς η αντικατάσταση των μελών τους γίνεται «επιτρεπτώς μόνο αφού συμπληρωθεί το χρονικό όριο της θητείας τους».
 
Παράλληλα, η αντικατάστασή τους είναι παράνομη γιατί στηρίχθηκε σε αντισυνταγματικό νόμο (νόμος 4339/2015). Ακόμη τα νέα μέλη του ΑΣΕΠ που διορίστηκαν δεν είναι πρόσωπα «εγνωσμένου κύρους» και με «επαγγελματική εμπειρία», όπως απαιτεί ο νόμος, αλλά είναι απλοί διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν στην εν λόγω  ανεξάρτητη αρχή (ΑΣΕΠ), σημειώνουν οι τρεις.