ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Νέοι μάρτυρες - κλειδιά έρχονται να ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπόθεση Γιακουμάκη: Νέοι μάρτυρες - κλειδιά έρχονται να ρίξουν φως στην υπόθεση

Δύο νεαροί, παλαιοί συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση ως μάρτυρες για τα όσα βίωνε ο 20χρονος σπουδαστής στηΓαλακτοκομική ΣχολήΙωαννίνων.

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ

Τρίτη ημέρα της δίκης στην υπόθεση Γιακουμάκη σήμερα (25/10) και συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Espresso", οι δύο νέοι αναμένεται να κληθούν καθώς πιθανότατα γνώριζαν τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν οι «σκληροί της Κρήτης», τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μάλιστα ήταν παρόντες όταν ο συμφοιτητής τους Νίκος Δαβρής (ο οποίος ήρθε από τη Βραζιλία για να καταθέσει στην πρεμιέρα της δίκης) ενημέρωνε τον τότε διευθυντή της Σχολής, για την «κόλαση» που ζούσε ο Βαγγέλης.

Ο ένας εξ αυτών ήταν παρών στη χθεσινή, δεύτερη ημέρα της δίκης που έχει σαν κατηγορούμενους τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και την τότε υπεύθυνη της εστίας για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και τον πρώην βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην εφημερίδα, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας, επιβεβαίωσε ότι ο Δαβρής αναφέρθηκε στους δύο πρώην σπουδαστές της σχολής.

«Όπως είπε, οι νεαροί ήταν παρόντες στην ενημέρωση που έκανε ο ίδιος στους υπευθύνους της σχολής για όσα περνούσε ο Βαγγέλης από άλλους σπουδαστές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα χθες, ο θείος του 20χρονου Γιώργος Βιδιαδάκης, αναφέρθηκε στα γεγονότα των ημερών που ακολούθησαν της εξαφάνισής του. Αυτό που προέκυψε από την κατάθεσή του, ήταν ότι η οικογένεια δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη σχολή και για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης.

Σοκαριστική ήταν η κατάθεση της δημοσιογράφου και σεναριογράφου Έλενα Ακρίτα, η οποία μίλησε για «φρικαλέα πράγματα που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη».

Δείτε ΕΔΩ τι είπε η Έλενα Ακρίτα

Σχετικές ειδήσεις