ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης η αγωγή Καμμένου κατά Πετρουλάκη - Ποιοι κατέθεσαν στο δικαστήριο

Ενώπιον της Δικαιοσύνης η αγωγή Καμμένου κατά Πετρουλάκη - Ποιοι κατέθεσαν στο δικαστήριο

Ειδήσεις | Πάνος Καμμένος: Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη (12/01/2017) η αγωγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κατά της ιστοσελίδας Protagon, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Αφορμή αποτέλεσε άρθρο του γελοιογράφου Α. Πετρουλάκη το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Η αγωγή στρέφεται και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Το αρχικό ποσό που αναγράφεται στην αγωγή ως αποζημίωση ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της διαδικασίας έπεσε στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Στο δικαστήριο, το οποίο θα εκδώσει την απόφασή του τους προσεχείς μήνες κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του ενάγοντος ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που αφορούν στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας είναι ψευδή, ενώ περιλαμβάνονται «συκοφαντικές και εξοντωτικές αναφορές».

Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών», τονίζοντας ότι «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα» και ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπουργός Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Σε δηλώσεις του ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης τόνισε ότι τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, ότι ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου και ότι «στόχος του άρθρου του ήταν να καταδειχθεί το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η δικηγόρος του υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την Κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης» και τόνισε ότι «οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον υπουργό Άμυνας».

Σχετικές ειδήσεις