ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα εισαγγελική έρευνα για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ

Νέα εισαγγελική έρευνα για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ

Νέα εισαγγελική έρευνα για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με βάση το τελικό πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης Ενημέρωσης από Τράπεζες.

Ειδικότερα η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας παρήγγειλε στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τέλεση ή μη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων και σε καταφατική περίπτωση (εάν προκύψει η τέλεση αδικημάτων), να ενεργήσει τα δέοντα (άσκηση ποινικών διώξεων).

Ακόμη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της προς τον κ. Αθανασίου αναφέρει ότι εάν κρίνει ότι είναι αναγκαίο να ανασύρει από το αρχείο το παλαιό πόρισμα του 2013, να το πράξει.

Υπενθυμίζεται ότι το παλαιό αυτό πόρισμα αρχειοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2013 ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αφού προηγουμένως στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και των Τραπεζών οι οποίες είχαν χορηγήσει τα δάνεια, είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στους εισαγγελείς. Την τροπολογία είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ, Δ. Χριστογιάννης, Δ. Τσουμάνης και Δ. Σταμενίτης.