ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: Πυρπόλησαν αυτοκίνητο συναδέλφου και της συζύγου του

Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: Πυρπόλησαν αυτοκίνητο συναδέλφου και της συζύγου του

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι τα ξημερώματα άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητό συναδέλφου και της συζύγου του.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση εκφράζεται η απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση στον συνάδελφο που υπηρετεί στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού και στην οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει «ξέρουμε πως καμία απειλή δεν είναι ικανή να παρεκκλίνει τον συνάδελφο, όπως και κάθε έντιμο συνάδελφό μας από την αφοσίωση στο υπηρεσιακό καθήκον».

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η ομοσπονδία αναφέρει ότι για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές έχει ήδη τοποθετηθεί σε γενικές γραμμές δημόσια με ανακοινώσεις της.

Προσθέτει ως προς τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης: «Στα ραντεβού μας με τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες και για όσες φόρες μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε μαζί τους η ενημέρωση αυτή ήταν πολύ πιο εξειδικευμένη, λεπτομερής και συμπεριλάμβανε και τα βάσιμα συμπεράσματά μας για το που θα οδηγούσε τελικά η κατάσταση αυτή. Κάποιοι αρνούμενοι να πάρουν θέση επί των καταγγελλομένων, αφού θα ήταν σαν να πυροβολούσαν τα πόδια τους, επέλεξαν χαρακτηρίζοντας μας "παράκεντρα" να μας καταγγείλουν ως δήθεν υπεύθυνους παρουσιάζοντάς μας από θύματα, θύτες. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι έδειξαν να εκπλήσσονται για την κατάσταση που παρέλαβαν και τους περιγράψαμε και διαβεβαίωναν ότι θα πάρουν μέτρα. Θέλοντας μάλιστα να δείξουν ότι αυτά που λένε τα εννοούν προανήγγειλαν την συγκρότηση επιτροπής συνεργασίας προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μας αποδείκνυαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους».

Σχετικές ειδήσεις