ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Yπόθεση Siemens - Γαμπρός Σαμαρά: «Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Yπόθεση Siemens - Γαμπρός Σαμαρά: «Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Σε διάψευση της θέσης της ΝΔ ότι δεν συνομιλούσε με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο, προχώρησε το στέλεχος της εταιρείας και γαμπρός του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά Βαγγέλης Σέκερης.

«Όταν βγήκε η Ν.Δ. και είπε οτι δεν είχε καμία σχέση με τον Χριστοφοράκο, αυτό ήταν ψέμα. Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολλούς πολιτικούς από όλους τους χώρους. Και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ. Είχαν κοινωνικές σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό...», υποστήριξε καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens ο μάρτυρας.

Ο κ. Σέκερης δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις τόσο από τον πρόεδρο όσο και την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αναφορικά με τα δύο email που απασχόλησαν εκτενώς και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Siemens.

Το πρώτο email εστάλη το 2006 από τον κ. Σέκερη και απευθύνεται στον κ. Σαμαρά από τον οποίον ζητεί να μεσολαβήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου να μην μετακινηθεί σε άλλο τμήμα.

«Ξέρει οτι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και οτι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει οτι μιλάμε συχνά και οτι γνωρίζω πολλά», έγραφε το email.

Tο δεύτερο email απευθύνεται στον ίδιο τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και σε αυτό ο κ. Σεκέρης αναφέρει μεταξύ άλλων οτι «υπήρξα βασικός χειριστής προμηθειών του ΟΤΕ, καθώς και των προγραμματικών συμφωνιών», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά οτι είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο που συνόδευσε τα σχετικά γεγονότα.

Από έδρας ο κ. Σέκερης δέχθηκε απανωτές ερωτήσεις σε τί συνίστανται οι «βρωμιές» που αναφέρονται στο πρώτο email και ποιους αφορούν, αλλά και τι περιλαμβάνει το «παρασκήνιο» που επισημαίνει στο δεύτερο email, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.

«Το email είναι ένα από τα πολλά που έστελνα και στον ίδιο τον Χριστοφοράκο και του έλεγα για την κατάσταση της εταιρείας», είπε ο μάρτυρας.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Υπονοούσατε λοιπόν οτι κάποιος έδινε λεφτά;

ΜΑΡΤ: Δεν υπονοώ τίποτα. Οι «βρωμιές» αφορούν έναν τρόπο επικοινωνίας που είχα με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Θεωρούσα την περιουσία που είχαν ( σ.σ. οι κ. Γεωργίου, Καραβέλας, Μαυρίδης) υπέρογκη. Δεν ξέρω πως πλούτιζε ο καθένας εκεί μέσα. Το είχα πει και στον Χριστοφοράκο.

Νωρίτερα ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει οτι η «παλιά διοίκηση εμφάνιζε βελτίωση της ποιότητας ζωής της, είχαν αγοράσει σπίτια.... Υπήρχε σημαντική αλλαγή. Είχα ρωτήσει και τον Χριστοφοράκο εάν δικαιολογούντο αυτές οι παροχές. Έβλεπα ότι ζούσαν πολύ πλούσια. Οι Γερμανοί ήταν από πάνω και γνώριζαν. Προφανώς τους τα έδιναν».
Οι απαντήσεις του πάντως δεν φάνηκε να καλύπτουν την έδρα, εξου και η εισαγγελέας επεσήμανε στον μάρτυρα οτι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με το αδίκημα της ψευδορκίας.

Φόρμουλα 1 - Κουάλα Λουμπούρ

Εκτενής αναφορά έγινε και σε ταξίδι που διοργάνωσε η Siemens στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου διεξαγόταν η φόρμουλα 1. Στο ταξίδι συμμετείχαν μεταξύ άλλων και στελέχη του ΟΤΕ, ενώ όπως εξήγησε ο μάρτυρας η Siemens ήταν παγκόσμιος χορηγός.

«Δεν μας εξέπληξε οτι συμμετείχαν και στελέχη του ΟΤΕ. Είναι κάτι που συμβαίνει στις εταιρείες. Στο δικό μου μυαλό, αυτό και μόνο δεν είναι επιλήψιμο. Αν όμως συνοδεύεται από κατάθεση χρημάτων, αυτό είναι επιλήψιμο».

Σχετικές ειδήσεις