ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παπαγγελόπουλος: Ιδρύεται ομάδα - «κομάντο» για οικονομικά εγκλήματα

Παπαγγελόπουλος: Ιδρύεται ομάδα - «κομάντο» για οικονομικά εγκλήματα

Βαθιά το μαχαίρι στις υποθέσεις φοροδιαφυγής αλλά και οικονομικής διαφθοράς υπόσχεται να βάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από το 2018, με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, να προαναγγέλλει τη δημιουργία ομάδας «κομάντο» του ελεγκτικού μηχανισμού που θα υπάγεται αποκλειστικά στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε πως «η νέα ομάδα θα αντιμετωπίζει περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων που στρέφονται κατά του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο υπουργός απαντά στο Πρακτορείο πως η παραγραφή σε οικονομικές υποθέσεις είναι το αποτέλεσμα της «πολιτικής βούλησης του παλαιού συστήματος για συγκάλυψη έκνομων πράξεων» που σχετίζονταν με φοροδιαφυγή και διαφθορά και υποστηρίζει ότι με την πείρα που απέκτησε η κυβέρνηση «και από τα διδάγματα δικών μας λαθών» θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέχρι να κερδίσει τη μάχη.

Εξάλλου, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει πως δεν είναι διαβρωμένη η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δικαστών και αναφερόμενος στην πρόσφατη «κρίση» μεταξύ δικαστών και κυβέρνησης για το «πόθεν έσχες» καλεί τους πρώην συναδέλφους του να βάλουν οι ίδιοι σε «καραντίνα» τους ...ασθενείς του Σώματος που προσβάλλουν την ιδέα της Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο ίδιος επισημαίνει ότι μεγαλύτερο πρόβλημα στην απονομή Δικαιοσύνης είναι «η αλαζονεία και η υπέρμετρη σκληρότητα» που επιδεικνύουν ενίοτε οι λειτουργοί της, αλλά και οι εξαρτήσεις τους από «υπέρμετρες φιλοδοξίες και εμμονές προσωπικές, ιδεολογικές ακόμη και ιδεοληπτικές».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα του Newsbomb.gr από το δικαστικό ρεπορτάζ

Σχετικές ειδήσεις