ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Στο εδώλιο τρία άτομα για υπόθεση μαστροπείας

Ρόδος: Στο εδώλιο τρία άτομα για υπόθεση μαστροπείας

Η υπόθεση μαστροπείας 36χρονης Ρωσίδας για την οποία κατηγορούνται ότι εμπλέκονται τρεις Έλληνες θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από έξι χρόνια από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου είχαν συλληφθεί η 36χρονη αλλοδαπή, τρεις Έλληνες και ένας Νιγηριανός, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2016 κάθισαν στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου), όπου και κρίθηκαν ένοχοι οι τρεις έλληνες, ενώ αθωώθηκαν η 36χρονη Ρωσίδα και ο Νιγηριανός.

Ειδικότερα, ο 48χρονος υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και οπλοκατοχή και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών (18 μήνες για την μαστροπεία και 6 μήνες φυλάκιση για την οπλοκατοχή) με τριετή αναστολή, ο 48χρονος ιδιοκτήτης επίσης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για την μαστροπεία σε φυλάκιση 18 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ ο 58χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της μαστροπείας.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει στο τέλος Αυγούστου 2012 στη πόλη ενός Ρόδου με την αυτόφωρη διαδικασία την 36χρονη Ρωσίδα η οποία φέρεται και ως το άτομο που εκδίδονταν έναντι αδράς αμοιβής, τον 48χρονο υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος που εργαζόταν η αλλοδαπή, τον 58χρονο που εισέπραττε τα χρήματα και έναν 41χρονο από τη Νιγηρία ο οποίος και μοίραζε «φυλλάδια» για τη … προσέλκυση πελατών!

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 48χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) που εργάζονταν οι συλληφθέντες, ο οποίος απουσίαζε κατά την έφοδο των αστυνομικών.

Επιπλέον, είχε διαπιστωθεί ότι ο 41χρονος Νιγηριανός απασχολούνταν στην εν λόγω επιχείρηση παράνομα.

Οι συλλήψεις

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Αυγούστου 2012, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στην περιοχή Ψαροπούλα, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη, ύστερα από προτροπή του 41χρονου αλλοδαπού από τη Νιγηρία, κατέβαλε στον 58χρονο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ προκειμένου να συνευρεθεί με την 36χρονη Ρωσίδα, σε ιδιαίτερο χώρο του καταστήματος.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει... «επιχείρηση», με διακριτούς ρόλους και σκοπό την προαγωγή και την διευκόλυνση στην πορνεία της 36χρονης έναντι χρηματικής αμοιβής. Μάλιστα από τα 150 ευρώ που εισέπρατταν από κάθε πελάτη, μόλις τα 50 ευρώ έπαιρνε η Ρωσίδα, και τα υπόλοιπα τα μοιράζονταν ο 48χρονος και ο 58χρονος.

Σε έρευνα που έγινε στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 150 ευρώ
  • Το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ
  • Ένα (1) μεταλλικό ρόπαλο (γκλοπ)
  • Ένα διαβατήριο Ρουμανικών αρχών, του οποίου η προέλευση ερευνάται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για μαστροπεία εκ κερδοσκοπία, απλή συνέργεια στη μαστροπεία, εργασία χωρίς βιβλιάριο υγείας και παρέπεμψε τους συλληφθέντες να δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις