ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χανιά: «Έσπασαν» τα ισόβια στην δίκη για τον θάνατο του Γιώργου Γυπαράκη

Χανιά: «Έσπασαν» τα ισόβια στην δίκη για τον θάνατο του Γιώργου Γυπαράκη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους σε βαθμό πλημμελήματος

Με την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά η δίκη για τον θάνατο του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη από μπαλωθιές.

Το Δικαστήριο έκρινε τον 44χρονο βασικό κατηγορούμενο, ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια (όπως είχε προτείνει ο Εισαγγελέας) και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή 5 ετών και 11 μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. (Στην πρώτη δίκη είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε καταδικαστεί σε ισόβια).

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα για ενοχή για οπλοφορία και οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος και τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα αυτά σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση 2,5 ετών με αναστολή. (Στην πρώτη δίκη είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 11 ετών).

Νωρίτερα, συγγνώμη από την οικογένεια, ζήτησαν και οι δυο κατηγορούμενοι στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Γιώργου Γυπαράκη ανήμερα του Πάσχα του 2014.

Η δίκη ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Από την πλευρά της υπεράσπισης αναφέρθηκε ότι από τη στενή σχέση (ήταν φίλοι) που είχαν μεταξύ τους ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία, με το θύμα και από το γεγονός ότι κανείς από την παρέα εκείνη δεν δηλώνει κάτι διαφορετικό, δείχνει ότι δεν υπήρχε πρόθεση και δόλος ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον, εκφράστηκε από την πλευρά της υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορουμένου (ο οποίος είχε στην κατοχή του όπλο και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των μπαλωθιών) η βαθύτατη θλίψη για τον χαμό του Γ. Γυπαράκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος κ. Γιώργος Περάκης «ο άδικος θάνατος του Γυπαράκη ας είναι ο τελευταίος στον βωμό αυτού του αποτρόπαιου εθίμου βαρβαρότητας που ντροπιάζει την Κρήτη».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας στην πρότασή του έκανε λόγο για αμέλεια και όχι ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους του 44χρονου που κατηγορείται ότι το απόγευμα του Πάσχα του 2014 σε σπίτι στην Ασή Γωνιά έριξε άσκοπους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη και τον σοβαρό τραυματισμό παρευρισκομένου στο γιορτινό τραπέζι που λόγω των μπαλωθιών έχασε την όρασή του από το ένα του μάτι.

Πηγή: flashnews.gr