ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φωτιά Μάτι: Με καταθέσεις συγγενών των θυμάτων συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα

Φωτιά Μάτι: Με καταθέσεις συγγενών των θυμάτων συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα

Ολοκληρώνεται –εκτός απροόπτου- μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πρώτο μέρος της εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές της 23ης Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μαζί με τη συνάδελφό του, εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, αναμένεται να έχουν κλείσει τον κύκλο της εξέτασης των βασικών μαρτύρων, που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Τροχαία, Λιμενικό).

Εντός μάλιστα των επόμενων 24ώρων, αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος της έρευνας που αφορά την εξέταση των συγγενών των θυμάτων, καθώς στα χέρια των εισαγγελέων Ηλία Ζαγοραίου και Βαρβάρας Γνεσούλη έφτασε σήμερα (07/08) ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Οι καταθέσεις θα ληφθούν με εισαγγελική παραγγελία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Παράλληλα, έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να αποσταλούν στους εισαγγελικούς λειτουργούς έγγραφα, επικοινωνίες καθώς και τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία οι εισαγγελείς θα τα αποτιμήσουν ώστε να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο τραγικός απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει τους 91, ενώ 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ωστόσο αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο, αφού έχει ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.