ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φωτιά στο Μάτι: 92 οι νεκροί - Οι εισαγγελείς έχουν τη λίστα με τα ονόματα

Φωτιά στο Μάτι: 92 οι νεκροί - Οι εισαγγελείς έχουν τη λίστα με τα ονόματα

Λίστα με 92 νεκρούς, από τους οποίους δύο δεν έχουν ταυτοποιηθεί, διαβιβάστηκε σήμερα Τετάρτη (08/08/2018) από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Εισαγγελία Αθηνών, προκειμένου στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά τους πρόσωπα επιζώντες της βιβλικής καταστροφής.

Η λίστα με τους νεκρούς δεν αφορά μόνο εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι αλλά και εκείνους που κατέληξαν στα νοσοκομεία.

Με βάση τη λίστα των θυμάτων που περιλαμβάνει 92 νεκρούς, η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα Αστυνομικά Τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον αριθμό των νεκρών

Σε 92 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης (08/08/2018) και η Πυροσβεστική.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Παράλληλα, εννέα άτομα κατέληξαν στα νοσοκομεία της Αττικής.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Συνεχίζεται η έρευνα με τις εξετάσεις μαρτύρων

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζεται με εξετάσεις μαρτύρων. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων στο κουβάρι της αναζήτησης ευθυνών, ενώ σήμερα, Τετάρτη (08/08/2018) εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30, ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει η Πυροσβεστική.

Δείτε ΕΔΩ τις δραματικές εξελίξεις για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τη φωτιά στο Μάτι: Τι ψάχνουν οι εισαγγελείς

Συγκλονίζουν τα λόγια του Παΐσιου: «Με Οικουμενική θα ξεκινήσουν όλα… Θα φύγουν μεσάνυχτα»

Φωτιά Μάτι – Ανατριχιαστική μαρτυρία: «Είδα γυναίκα να βουτάει στη θάλασσα για να αυτοκτονήσει»