ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φωτιά στο Μάτι: Προσβάσιμη η λίστα με τα ονόματα των θυμάτων

Φωτιά στο Μάτι: Προσβάσιμη η λίστα με τα ονόματα των θυμάτων

Φωτιά Μάτι - Στα χέρια των εισαγγελέων η λίστα με τους νεκρούς - Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτος μέρος της εισαγγελικής έρευνας για τις φονικές φωτιές της 23ης Ιουλίου - Θα κληθούν ως μάρτυρες οι συγγενείς των νεκρών - Από ασφυξία πέθαναντα περισσότερα από τα θύματα.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση του καταλόγου με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΠ είναι η www.civilprotection.gr και η ταχυδρομική: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63 Αθήνα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΓΓΠΠ είναι τα ακόλουθα: 2131510163, 2131510186, 2131510176.

Με βάση τη λίστα των θυμάτων που περιλαμβάνει 92 νεκρούς, η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα Αστυνομικά Τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Σημειώνεται ότι όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από ασφυξία.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον αριθμό των νεκρών

Σε 92 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης (08/08/2018) και η Πυροσβεστική.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Παράλληλα, εννέα άτομα κατέληξαν στα νοσοκομεία της Αττικής.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Συνεχίζεται η έρευνα με τις εξετάσεις μαρτύρων

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζεται με εξετάσεις μαρτύρων. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων στο κουβάρι της αναζήτησης ευθυνών, ενώ σήμερα, Τετάρτη (08/08/2018) εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30, ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει η Πυροσβεστική.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο! Βούλιαξε το έδαφος στην Κρήτη και βρήκαν Μινωικό τάφο – Συγκλονιστικές εικόνες

Πότε ανοίγουν το Σεπτέμβριο τα σχολεία - Τι ώρα θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές