ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Folli Follie: Στο Πρωτοδικείο το αίτημα για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές

Folli Follie: Στο Πρωτοδικείο το αίτημα για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές

Folli Follie | Ειδήσεις: Συζητήθηκε την Πέμπτη (15/11/2018) ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας το αίτημα της Folli Follie για έκδοση προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο της νέας αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που κατατέθηκε από την εταιρία. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο το μεσημέρι ή το αργότερο τη Δευτέρα (19/11/2018).

Οι δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν πως «υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες... Οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί καταστροφική».

Υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και οι ομολογιούχοι, ενώ κατά οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές.

Παράλληλα, συζητήθηκε σήμερα και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής των 56 επενδυτών της εταιρείας, μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εισηγμένης ύψους περίπου
2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην Κύπρο