ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Novartis: Επιστρέφει στο σπίτι του ο κατηγορούμενος Μανιαδάκης

Υπόθεση Novartis: Επιστρέφει στο σπίτι του ο κατηγορούμενος Μανιαδάκης

Στο σπίτι του στον Διόνυσο, μαζί με την οικοσυσκευή που είχε πακετάρει με προορισμό την Ισπανία, επιστρέφει ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος είναι πλέον κατηγορούμενος για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis.

Η ενέργεια αυτή ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια του κατηγορούμενου να αναιρέσει την ιδιότητά του ως υπόπτου φυγής, βάσει της οποίας του επιβλήθηκε το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης της εξόδου του από τη χώρα και της αφαίρεσης διαβατηρίου.

Πάντως, ο κατηγορούμενος βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις αρμόδιες Αρχές. Την Πέμπτη (03/01/2019) μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που κλιμάκιο της αστυνομίας έκανε έλεγχο στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη δεύτερο κλιμάκιο προχωρούσε σε κατάσχεση κινητών τηλεφώνων της οικογένειάς του την ώρα που τα μέλη της βρίσκονταν σε σπίτι που τους φιλοξενούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μανιαδάκης στις 27/12/2018 ζήτησε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς να προχωρήσει σε άρση των μέτρων προστασίας του. Μάλιστα, 36 ώρες πριν από το ταξίδι του για τη Μαδρίτη, είχε βγάλει τα εισιτήρια για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς επισκέφθηκε την Παρασκευή (04/01/2019) την ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Μαρίνα Μπόζνου, ενημερώνοντάς την ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας που του αποδίδεται.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός ΤΩΡΑ: «Κλείδωσε» - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε πότε!

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Μην τρώτε μοσχαρίσιο κρέας

Η απίστευτη ιστορία της 44χρονης που έσβησε 17.500 € χρέη με τον πιο απλό τρόπο