ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία καρδιολόγου: Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της

Δολοφονία καρδιολόγου: Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της
Οι συγγενείς του αδικοχαμένου γιατρού

Ισόβια στον 38χρονο αστυνομικό από την Βουλγαρία για το φόνο και στη σύζυγο του γιατρού για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για τη δολοφονία του καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη που έχασε την ζωή του τον Οκτώβριο του 2017 στη Σητεία.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Τρίτης (19/2) και ολοκληρώθηκε στις τέσσερις σήμερα (20/2) τα ξημερώματα.

Πρώτη κατέθεσε η αδερφή του 62χρονου καρδιολόγου. «Εκείνη τον απομάκρυνε από μας επειδή ήμασταν εναντίον της», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια ώρα τόνισε πως το ζευγάρι δεν τα πήγαινε καλά το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, ανέφερε πως γνώριζε η οικογένεια του γιατρού ότι η σύζυγός του είχε εραστή αλλά και διάφορα προβλήματα που υπήρχαν ως προς την πατρότητα του παιδιού. Μάλιστα, τόνισε πως κατά την γνώμη της η σύζυγος του καρδιολόγου έχειευθύνη για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το cretapost, φίλος του άτυχου καρδιολόγου κατέθεσε στο δικαστήριο ένα περιστατικό με χρήματα που είχαν κλαπεί από την οικία του.

Όπως του είχε εκμυστηρευτεί ο γιατρός, είχαν χαθεί 30.000 ευρώ από το σπίτι του από τα 100.000 που είχε φυλαγμένα. Μάλιστα του είχε πει ότι οι υποψίες του στρέφονται σε εργάτες. Εκείνος όμως, ως πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. του είπε να προσέχει, γιατί ένας άγνωστος που πήγε για να κλέψει, θα έπαιρνε όλο το ποσό και όχι μέρος αυτού. Για το εν λόγω περιστατικό δεν ήθελε να κάνει μήνυση κατά αγνώστων, καθώς φοβήθηκε το σκάνδαλο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ως μάρτυρες κατέθεσαν και αστυνομικοί που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονικής ενέδρας αλλά και κυνηγοί που είχαν υπάρξει αυτόπτες μάρτυρες. Όπως επισήμαναν στις καταθέσεις τους, ο κατηγορούμενος είχε κρυφτεί πίσω από ένα δέντρο έχοντας στήσει ενέδρα στον άτυχο Καλαντζάκη. Στη συνέχεια, διέφυγε από το σημείο της δολοφονίας με ψυχραιμία.

Τι είπαν οι κατηγορούμενοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την απολογία του ο 38χρονος αστυνομικός – ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος – πήρε πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας πως μόνος του σχεδίασε την δολοφονία του Χ. Καλαντζάκη και πως δεν υπήρξε καμία συμμετοχή της 39χρονης.

Από την πλευρά της η χήρα του γιατρού αρνήθηκε κάθε κατηγορία και μάλιστα κατά την διάρκεια της απολογίας της στράφηκε εναντίον του εραστή της τονίζοντας μάλιστα στο δικαστήριο ότι την απειλούσε και ανέβαζε φωτογραφίες τους στο facebook για να την εκδικηθεί. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις του 38χρονου χαρακτηρίζοντας τον «ανισόρροπο»

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 9 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο 37χρονος τότε (αστυνομικός στο επάγγελμα) τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές. Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Διαβάστε επίσης

Έχετε χρέη στα Ταμεία; Τα τρία βήματα για τη ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις