ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πάσχα: Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Πώς θα γίνει η Ανάσταση και ο Επιτάφιος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Διαρκής Ιερά Σύνοδος
INTIME

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία θα εξετάσει και το πώς θα εορταστεί το Πάσχα μετά τις τελευταίες πληροφορίες για το πώς θα γίνει φέτος η Ανάσταση και ο Επιτάφιος

Δεκατρείς ημέρες έμειναν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες πληροφορίες για την Ανάσταση, τον Επιτάφιο κ.α.

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ γίνεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο περιθώριο εκδήλωσης στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Ιερώνυμος φαίνεται πως υπήρξε μια συμφωνία για τον τρόπο εορτασμού στις Εκκλησίες.

«Βρήκαμε μια λύση θα κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα με περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι υπήρξε «σύμπνοια» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά την λειτουργία των εκκλησιών στο Πάσχα.

Εκεί που φαίνεται ότι κατέληξαν Εκκλησία και Πολιτεία είναι η Θεία Λειτουργία της Ανάστασης να γίνει νωρίς το βράδυ.

Πληροφορίες θέλουν η Ανάσταση να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ και η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει εξωτερικά και πέριξ των ναών.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα σχετικά με το φετινό Πάσχα, μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα: Έτσι θα γιορτάσουμε - Τι ώρα θα γίνουν Επιτάφιος, Ανάσταση - Πού θα ψήσουμε