ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Εκπνέει το τελεσίγραφο στον παπά Δημήτρη

Αγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Εκπνέει το τελεσίγραφο στον παπά Δημήτρη
Οι Αγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού
Intime News

Με ένα ανιγματικό μήνυμα αποχαιρέτισε τους πιστούς ο «θαυματοποιός» παπά Δημήτρης στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου και λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος να απομακρυνθεί από τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό, ο παπά Δημήτρης αποχαιρέτησε τους πιστούς του με έναν περίεργο τρόπο.

Σύμφωνα με το MEGA, τους είπε ότι θα ταξιδέψει στην Κρήτη και στη συνέχεια θα τα ξαναπούν. Βέβαια, δεν απάντησε για το αν θα εμφανιστεί ξανά στο συγκεκριμένο ναό.
«Εμένα να με συγχωρέσετε, θα κατέβω λίγο στα Χανιά, πρέπει να δω και τους δικούς μου, τη μητέρα μου. Για λίγο, πολύ λίγο. Μετά θα είμαστε παρέα πάλι μαζί» υπογράμμισε ο παπα-Δημήτρης.

Η εντολή μετακίνησης

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έχει καλέσει τον ιερέα να μετακινηθεί από τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό, στο μετόχι του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται στα όρια των μητροπόλεων Γλυφάδας και Μεσογαίας.

Αίτια ο θόρυβος που προκάλεσαν οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για θαύματα στον ναό. Συγκεκριμένα, ο π. Δημήτριος Λουπασάκης είχε υποστηρίξει παρουσία πλήθους πιστών, ότι με τον σταυρό που κρατά κάνει καλά ασθενείς ακόμα και με σκλήρυνση κατά πλάκας. Στο πόρισμα της Αρχιεπισκοπής μετά από έρευνα 3 χρόνων, γίνεται λόγος για αγυρτεία, απιστία και απάτες, πίσω από τα «δήθεν θαύματα» όπως τα χαρακτηρίζει.

Πήρε θέση ο Ιερώνυμος για τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

Μετά την αναφορά του στην Ιερά Σύνοδο, ο κ. Ιερώνυμος επέλεξε να απαντήσει στα ερωτήματα που ήρθαν στο προσκήνιο, ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Αρχιεπισκοπής που περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες σε βάρος του π. Δημητρίου -συμπεριλαμβανομένης επί της ουσίας και της αμφισβήτησης των «θαυμάτων» που λαμβάνουν χώρα στο ναό- με αρκετούς μάλιστα μιλούν για «θάψιμο» της υπόθεσης.

«Ήρθε η ευθύνη σε μένα. Εγώ τι είμαι στρατιωτικός διοικητής, διευθυντής αστυνομίας ή είμαι και πατέρας; Πείτε ότι έχετε ένα παιδί που παρεκτρέπεται δεν θα προσπαθήσετε να το συμβουλεύσετε; Είπα να σηκώσω το βάρος αλλά να γίνω και πατέρας. Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι 16 παιδιά 25 με 30 ετών. Μία κοινότητα χωρίς νομική ύπαρξή. Τους κάλεσα, μίλησα με τα παιδιά τους είπα θέλετε να γίνετε μοναχοί; Εδώ δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει μοναστήρι. Δεν πρέπει να τα βοηθήσω;» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σχετικά με τον Σταυρό που χρησιμοποιεί ο π. Δημήτριος, ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει πως δεν θα του επιτραπεί να χρησιμοποιείται και πως θα τοποθετηθεί σε προθήκη για να «μην επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του» και όποιος επιθυμεί θα τον προσκυνά.

Σχετικές ειδήσεις