ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Μόσχας: «Μπροστά στα μάτια μας, διαπράττεται Γενοκτονία χριστιανών»

Πατριάρχης Μόσχας: «Μπροστά στα μάτια μας, διαπράττεται Γενοκτονία χριστιανών»

Για τις διώξεις σε βάρος των χριστιανών σε κράτη της Μέσης Ανατολής μίλησε στις 2 Φεβρουαρίου 2015 κατά την τελετή έναρξης εργασιών της Διάσκεψης Επισκόπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος.

«Οι συνεχιζόμενες διώξεις κατά των χριστιανών σε χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή εφιστούν την αυξημένη προσοχή της Εκκλησίας μας.

Οι εξτρεμιστές με χρήση σκληρών μεθόδων και σκοτώνοντας τους χριστιανούς για την ομολογία του Χριστού, προσπαθούν να εξοντώσουν φυσικά το χριστιανισμό και να διαταράξουν την υφιστάμενη διαθρησκειακή ισορροπία», τόνισε στην εισήγησή του στα πλαίσια της Διασκέψεως Επισκόπων στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

«Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί έχον γίνει όμηροι της διαμορφωθείσας βαρύτατης καταστάσεως αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν την περιοχή. Αληθινή τραγωδία και πραγματική γενοκτονία χριστιανικών πληθυσμών διαπράττεται στα μάτια μας στο έδαφος, απ΄όπου η καλή είδηση εξαπλώθηκε σε όλη τον κόσμο», προσέθεσε ο κ. Κύριλλος.
Σύμφωνα με τον κ. Κύριλλο τα διεθνή ΜΜΕ αποσιωπούν επί το πλείστον τις διαστάσεις αυτής της καταστροφής, η οποία πρόκειται ακόμα να αξιολογηθεί.

«Η Ρωσική Εκκλησία με επίγνωση της ευθύνης της για την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής παρέχει κάθε βοήθεια προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς και αδελφές. Οι εκκλήσεις μας να προστατευθούν οι χριστιανοί ακούγονται σε διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις και φόρα», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ακόμα ο Πατριάρχης Κύριλλος σημείωσε ότι σύμφωνα με τις δυνατότητές τους η Ρωσική Εκκλησία και οι κοινωνικοί οργανισμοί παρέχουν υλική υποστήριξη προς τους δοκιμαζόμενους χριστιανούς του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

«Ως προστάτιδα των συμφερόντων τους βλέπουν σήμερα οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής την Εκκλησία μας και τη Ρωσία. Και δεν πρέπει να λησμονούμε το καθήκον μας να πράξουμε το παν προκειμένου να διατηρηθεί η χριστιανική παρουσία στη Μέση Ανατολή», είπε εν κατακλείδι ο κ. Κύριλλος.

πηγη romfea

Σχετικές ειδήσεις