ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του Αγ. Παϊσίου (photos)

Λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του Αγ. Παϊσίου (photos)

Πλήθος κόσμου ,κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά του κόσμου, συρρέει καθημερινά στο ησυχαστήριο του Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, για να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

Ο μέγιστος Αγιορείτης πατέρας , πέρασε στο πάνθεον των αγίων στις 13 Ιανουαρίου του 2015 με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι πιστοί εκδηλώνουν καθημερινά την αγάπη και την πίστη τους στην αγιοσύνη του.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, δεκάδες λεωφορεία και Ι.Χ κατακλύζουν το τεράστιο πάρκινγκ στην Ιερά Μονή όπου αναπαύεται ο Άγιος Πατέρας.

«Μόνο το Σάββατο πέρασαν περί τα 30 λεωφορεία. Περισσότερα από 4.000 υπολογίζεται να περάσουν σήμερα την πύλη της μονής...» ανέφερε , εθελοντής ο οποίος μαζί με άλλους φίλους της μονής, βοηθούν καθημερινά τις μοναχές ,στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων πιστών.

«Πάντα είχαμε αρκετούς προσκυνητές , αλλά αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά μοναδικό», είπαν οι μοναχές.

Το μοναστήρι είναι ανοιχτό για τους πιστούς κάθε Τρίτη Πέμπτη και Σαββατοκύριακο από τις 11.00 έως τη μία το μεσημέρι και το απόγευμα 16.00 - 18.00.

Πηγή φωτογραφιών: thesstoday.gr

Σχετικές ειδήσεις