ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη

Τελέστηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην Περιοχή της Εκάλης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Μοραϊτη καθώς και πλειάδας Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας καθώς και όμορων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο για την ευλογία να χοροστατήσει της ακολουθίας του εσπερινού αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας.

''Ο εορτάσμος της Αγίας Μαρίνας από όλο τον Χριστιανικό Ορθόδοξο κόσμο εορτάζεται με μεγαλοπρέπεια όπου υπάρχει Ναός και Εικόνισμα της Αγίας, όταν εορτάζουμε την Μνήμη της Αγίας αυτό μας φέρει πολλά χρόνια πίσω στην Πισιδία της Αντιοχείας περιοχή όπου έζησε η Αγία'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Χρυσόστομος.

''Η Αγία Μαρίνα κατηχήθηκε από την παιδική της ηλικία στην πίστη του Χριστού και για την πίστη της αυτή πολεμήθηκε, μαρτύρησε και παρέδωσε τον πνεύμα της στον Χριστό. Η μεγαλύτερη προσφορά της Αγίας ήταν η σεπτή ζωή της και γι' αυτό ο Θεός και η Εκκλησία μας την έχει κατατάξει στους μεγαλομάρτυρες αυτής'' τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος.

Επίσης να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου όπου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας για να εορτάσει την Ιερά Μνήμη της Αγίας, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής της Αγίας Μαρίνας θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, ενώ το απόγευμα ο εσπερινός της αποδόσεως της Εορτής και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας στους δρόμους της Εκάλης.

Σχετικές ειδήσεις