ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Κοζάνης: Ο κ. Φίλης και οι ομοϊδεάτες του να μην τα βάζουν με το Χριστό (video)

Μητροπολίτης Κοζάνης: Ο κ. Φίλης και οι ομοϊδεάτες του να μην τα βάζουν με το Χριστό (video)

Για τις αλλαγές που σκέπτεται να κάνει στο μάθημα των θρησκευτικών ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, (τα Θρησκευτικά να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό, αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και της Ορθοδοξίας), μίλησε σήμερα (27/9) το πρωί στο Kozan.gr, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

Αν και φαίνεται να «παγώνει» το θέμα για την ώρα, ο κ. Παύλος σημείωσε: «Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό που είχε ο κ. Φίλης, ο υπουργός, άλλαξε από ο, τι φαίνεται ρότα. Για μένα το θέμα των Θρησκευτικών είναι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο πως προσεγγίζουμε ως Έλληνες την ιστορία και την πίστη μας, καθώς αυτά διαχρονικά, είναι συμπορευόμενα. Λυπάμαι για τον κ. Φίλη, που είναι υποδουλωμένος σε ιδεοληψίες και ιδεολογίες. Ένα πρέπει να ξέρει ο κ. Φίλης και οι ομοϊδεάτες του, μην τα βάζουν με το Χριστό».

Ο κ. Παύλος, σε άλλο σημείο των δηλώσεων του μίλησε για τα Ελληνόπουλα που ξενιτεύονται για να εργαστούν στο εξωτερικό, λέγοντας πως: «αυτά τα παιδιά θα βρουν εκεί ένα μεγαλείο αποδοχής», ενώ κλείνοντας σχολίασε και τους πολιτικούς μας, αλλά και τους ψηφοφόρους.

«Δεν υπάρχουν πολιτικοί, αλλά κομματάρχες που «πιάνουν» το τι θέλει ο λαός. Ξέρουν ότι ο λαός μας είναι ευκολόπιστος και τον παραμυθιάζουν. Και σήμερα αν βγει κάποιος που θα τους υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια θα τρέξουν και θα λένε μετά τι πάθαμε...».

Σχετικές ειδήσεις