ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις 21 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών

Στις 21 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Kληρικών Ελλάδος, συνήλθε στις 15/11 σε έκτακτη συνεδρίαση στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου (οδού Αχαρνών) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017.

Το υπό κατάρτιση πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την τέλεση Θείας Λειτουργίας (Ιερατικού Συλλείτουργου) και Μνημοσύνου, τις εργασίες της Γ. Σ. με τον χαιρετισμό του προέδρου του Ι. Σ. Κ. Ε. και άλλων εκπροσώπων αδελφών συνδέσμων που θα προσκληθούν, τον οικονομικό απολογισμό για το παρελθόν έτος, την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και τον προϋπολογισμό του 2017, την ενημέρωση στο θέμα του νέου ασφαλιστικού με βάση τον Νόμο 4387 από τον εκπρόσωπο μας στο ΕΦΚΑ..

Κεντρικός ομιλητής ορίσθηκε ο Θεολόγος και Διδάκτωρ Νομικής, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τρομπούκης, με επίκαιρο θέμα, το οποίο θα ανακοινωθεί.

Όσον αφορά στο πλήρες πρόγραμμα της Γενικής Συνελεύσεως, αυτό θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Σε απάντηση απόφασης και σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την υπόδειξη εκπροσώπων από πλευράς του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος για τη συμβουλευτική επιτροπή μισθωτών Δημοσίου Τομέα για τον Ε.Φ.Κ.Α, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Κ.Ε αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει ως τακτικό εκπρόσωπο τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Φεγγούλη, και ως αναπληρωματικό εκπρόσωπο τον Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη.

Το Δ. Σ. είχε αποστείλει το υπ’ αριθ’ 9/29/09/2016 υπόμνημα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με το οποίο επανέφερε το πάγιο αίτημα του Ι.Σ.Κ.Ε. για την συμμετοχή εκπροσώπου του, οσάκις συζητούνται θέματα που αφορούν τον Εφημεριακό κλήρο στην Ιερά Σύνοδο. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απάντηση προς τον Ι.Σ.Κ.Ε.

Σχετικές ειδήσεις