Μητροπολίτης Κύκκου: Η εθνική ενότητα πάντοτε αποβαίνει το πολύτιμο οχηρό

Μητροπολίτης Κύκκου: Η εθνική ενότητα πάντοτε αποβαίνει το πολύτιμο οχηρό

Ισχυρό μήνυμα για ενότητα απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, στην ομιλία του, αμέσως μετά το τέλος της Ακολουθίας του Αγιασμού των Υδάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε, με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, στους κήπους του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία.

«Εύχομαι το φως το αληθινό, το φως της θεογνωσίας, που είναι ο ίδιος ο Σωτήρας Χριστός να εισέλθει και να κατοικήσει μέσα στις καρδιές όλων μας και ιδιαίτερα μέσα στις καρδιές των πολιτικών μας αρχηγών για να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των καιρών και να ενστερνιστούν επιτέλους την υπέρτατη επιταγή της πατρίδας μας που κινδυνεύει, την επιταγή της εθνικής ενότητας. Γιατί μόνο η εθνική ενότητα μπορεί να μας βγάλει από τον εχθρικό κλοιό που μας περιβάλλει», τόνισε ο Πανιερωτάτος.

«Οφείλουν οι πολιτικοί μας ηγέτες, συναισθανόμενοι και την επερχόμενη λαίλαπα ασφυκτικών πιέσεων, που σίγουρα θα ασκηθούν σε λίγες μέρες εκεί στην Γενεύη της Ελβετίας, ενωμένοι και αδιάρρακτοι να αποδιθούν με ομοψυχία και ομοθυμία σε μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων, των απαράγραπτων δικαιωμάτων του κυπριακού ελληνισμού. Η εθνική ενότητα πάντοτε αποβαίνει το πολύτιμο οχηρό προ του οποίου συντρίβονται όλες οι επιθέσεις των οποιονδήποτε επιβούλων εχθρών μας» επισήμανε.

Ο Κύκκου Νικηφόρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο εθνικό μας πρόβλημα σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ την οδύνη της μαρτυρικής μας πατρίδας, που για 43 τώρα χρόνια στενάζει και ολοφύρεται υπό τυραννία δεινή» και εξέφρασε την ευχή «να ευοδωθούν οι προσπάθειες, που σε λίγες μέρες θα καταβληθούν εκεί στην Γενεύη της Ελβετίας για να κερδίσει τελικά η δικαιοσύνη. Να βρεθεί επιτέλους μια έντιμη, δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση, που θα ενώνει πραγματικά την Κύπρο σε ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο, ενωμένο και δημοκρατικό κράτος, χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων».

ΠΗΓΗ romfea.gr